toggle menu

Biljettsläpp till damernas derby på Tele2 Arena - "En milstolpe för svensk damfotboll"

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 2 veckor sedan.

Den 10 oktober möter Hammarby AIK i OBOS Damallsvenskan på Tele2 Arena. Senast motsvarande derby spelades inför publik slogs Hammarby IP:s dåvarande publikrekord. Nu siktar vi ännu högre och biljetterna släpps 15 september.
– Med rådande restriktionsläge vet vi att vi kan nå en maxkapacitet runt 10 000 åskådare på Tele2 Arena, så det ger oss förutsättningar slå publikrekordet i OBOS Damallsvenskan vilket är vår klara ambition – nu eller senare! Oavsett är vårt uppdrag att cementera bilden av att Hammarby är Sveriges och Nordens publiklag nummer ett oavsett det är damer eller herrar som spelar, säger Hammarby Fotbolls vice vd Markus Nilsson.

 

 

Den 12 oktober 2019 mötte Hammarby AIK på Hammarby IP. Det tidigare publikrekordet på arenan slogs med nästan 200 personer när 2 432 åskådare letade sig dit och skapade en otrolig atmosfär och inramning till 2-1-segern (nuvarande rekordet på “Kanalplan” slogs sedan i slutomgången samma år hemma mot Uppsala när det blev lapp på luckan med 3100 på plats).

 

Nästan på dagen två år senare är det dags för en ny publikfest lagen emellan. Den 10 oktober i år tar Hammarby emot AIK och för att så många som möjligt ska kunna se matchen är den flyttad till Tele2 Arena.

 

– Vi håller på och utreder exakt hur många som kan komma, men det kommer att vara fler än det nuvarande publikrekordet i OBOS Damallsvenskan (9 413 åskådare mellan Linköping och Örebro 2008). Sannolikt cirka 10 000. I Hammarby pratar vi gärna om att slå rekord och är ganska bra på det. Nu blir det en utmaning med tanke på att kapaciteten som sannolikt kommer att vara ganska nära nuvarande rekordet. Vi kommer definitivt att slå publikrekordet förr eller senare. Vår ambition är att göra det nu och skulle vi lyckas vore det fantastiskt. Vi siktar på att sälja slut varje biljett och det kommer bli en helt magisk publikfest och en enorm markering från Hammarbys sida i den svenska damfotbollen, säger biljettansvariga Matilde Tamm och tillägger:

 

– Sedan vet vi ju aldrig. Restriktioner kan också komma att ändras och då är vi redo att öppna upp ännu mer om det skulle behövas.

 

 

Ellen Gibson minns derbyt 2019 och ser med förväntan fram emot årets uppskalade repris.
– Derbyt på Kanalplan hösten 2019 är ett fantastiskt minne. Det var en av de där matcherna när hela Stockholm och hela Sverige verkligen fick se vad som händer i Hammarby med publiken och klacken som ju är helt unik för damfotbollen i Sverige. Kanske hela Europa. Det var en fantastisk känsla i ett derby och det skulle vara magiskt att få uppleva. Kan vi få till en publikfest på Tele2 med ännu fler i publiken vore det helt magiskt.

 

– Helst av allt vill vi ju slå publikrekordet för Damallsvenskan men även om restriktionerna inte skulle göra det möjligt vore en publikfest på ett derby ett minne för livet och en riktig milstolpe för Damallsvenskan och svensk damfotboll i stort. Det går inte beskriva hur stolt jag skulle vara, både som spelare och som bajare en sådan dag.

 

Hammarby Fotbolls vice vd Markus Nilsson:
– Den här matchen är viktig för Hammarby Fotboll. Sportsligt betyder den lika mycket som andra matcher, det är tre poäng det ska spelas om. Men att vi tar chansen att visa upp att vi vill vara dragloket när det gäller intresse för damelitfotbollen betyder väldigt mycket för oss som klubb, våra spelare och ledare, våra supportrar och i förlängningen för svensk fotboll. Vi vill och ska ta det ansvaret!

 

Biljetterna till matchen släpps 15 september. Säsongskortsinnehavare kommer få möjlighet att boka sina biljetter dagen innan. Vi återkommer med exakta tider när det närmar sig.

ANNONSER

Comments

comments