Bittert kryss efter holmgång mot Sirius

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Från 2-0 till 2-3, till 3-3. Måndagskvällens kryss var en klen tröst efter en fin grönvit matchöppning och stabil ledning. Sirius kom alltså tillbaka och vände, och Sander Svendsen såg till att Hammarby inte gick helt lottlösa ur årets näst sista hemmamatch.

 

 

Tanken var att Hammarby skulle studsa tillbaka efter två sämre insatser när det på måndagen var dags att möta Sirius som haft en riktigt tung höst. Visserligen kom Uppsalalaget med en hemmaseger mot Djurgården i ryggen, vilken hade brutit en sju matcher lång förlustsvit, men få hammarbyare väntade sig något annat än seger.

 

 

Det började också riktigt bra. Bajen tog tidigt grepp om matchen och höll i bollen mot ett kompakt bortalag, som det till en början var svårt att komma igenom. De grönvita anfallen blev tids nog längre och längre, och ett par distansskott inte allt för långt utanför målramen gav en fingervisning om vartåt det barkade.

 

 

Sirius stack visserligen upp med ett snabbt anfall och matchens första skott på mål genom ett skott längs marken genom Shkodran Maholli som Johan Wiland fick dyka ner på att, och därmed hade gästernas förgrundsfigur för kvällen presenterat sig.

 

 

Men som sagt, Bajen hade inlett bäst och det skulle betala sig kort efter Mahollis skott. Birkir Saevarsson kom i hög fart med bollen längs högerkanten och lyfte in den i sidled i straffområdet där Jiloan Hamad tog emot bollen i steget och med nästa touch tog ett snabbt avslut som gav 1-0.

Detta skedde i den 17:e minuten, och bara fem minuter senare var det dags igen. Även denna gång for Birkir fram på sin kant, slog ett lika väl avvägt inlägg på samma yta – vid främre stolpen – som nu möttes upp av Sander Svendsen som helt ostört kunde placera in nicken som gav 2-0.

Mellan de två Bajenmålen hade Junior tvingats kliva av, och ersattes av Rebin Asaad.

Vid det här laget kändes det som att det skulle bli en mycket behaglig grönvit kväll. Siriusspelarna samlades i ring i straffområdet medan Bajen firade 2-0-målet, och vad som såg ut att vara en snabbversion av ett gruppterapisamtal visade sig vara just vad som krävdes, för därefter ändrade matchen karaktär.

 

Medan Sirius spelade betydligt mer resolut och med jävlar anamma föreföll hemmalaget plötsligt oorganiserat och villrådigt. Stefano Vecchia brände ett guldläge från position mitt inne i straffområdet, helt ren, men nu var det plötsligt bortalaget som hade fått tryck.
I den 34:e minuten kom så reduceringen. En hörna, en nickskarv mot bortre ytan där Shkodran Maholli kunde stöta in 2-1 i öppet mål.

Bara minuter senare var det bud på kvittering två gånger om, men mot slutet av första halvlek kom Bajen till sans och återtog initiativet. Känslan när domaren blåste av för halvtidsvila torde ha varit ganska god hos hemmapubliken.

 

Även om inledningen av andra halvlek var något trevande tog Bajen successivt kommandot. I den 51:a minuten kom Sander närapå ren i straffområdet efter ett fint instick, men fick en blåsvartrandig ryggsäck, gick omkull och ville ha straff. Domaren gjorde en annan bedömning till spelarnas och publikens protester.

Knappt tio minuter in hade hemmalaget börjat trycka ner gästerna ordentligt. Då kom kontringen. Shkodran Maholli fick yta på vänsterkanten, löpte loss och slog en perfekt passning rakt genom straffområdet som nådde Johan Andersson som kunde trycka in kvitteringen. En smärre chock för de grönvita, som nu tappade det spelmässiga övertaget. Sirius tackade och tog emot, och fem minuter senare hade Maholli stött in sitt andra mål för kvällen, även denna gång på hörna, i samma yta som vid första målet. Skillnaden var att skarvningen inte var lika elegant – hörnserven studsade på ett Bajenknä fram till Maholli som alltså gav sitt lag ledningen.

 

 

Efter målet gjorde Hammarby två byten i tät följd – Pa Dibba kom in istället för Tankovic, och Kennedy ersatte Jeppe Andersen. Bytena bidrog till att Bajen fick bättre skjuts framåt, vilket i sin tur resulterade i målchanser. Men kvitteringen lät vänta på sig. Först i 85:e minuten satt den, och det efter att Kennedy hittat Sander strax innanför straffområdet, och norrmannen smekte mycket elegant in bollen i bortre med vänsterfoten.
Jakten på mål fortsatte. Bara någon minut senare hittade Dibba in till Hamad som mitt framför mål inte fick till mottagningen på anfallarens inspel. Strax därefter fick Asaad i väg ett fint distansskott som Siriusmålvakten fick sträcka ut på, och i sista övertidsminuten slog Svendsen ett vänsterinlägg mot bortre som smet just förbi både Dibbas och Paulsens utsträckta ben.

 

3-3 blev det alltså, ett bittert kryss sett till matchinledningen. På söndag väntar bortamatch mot GIF Sundsvall, och där får Hammarby klara sig utan Pa Dibba som är avstängd efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort.

600x600 webb
Hemsida_Square_600x600
Trocsidobanner
Hammarbykortet-sidobanner
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

hif_bejendealen-small