toggle menu

Blandade resultat i helgen – tränarna berättar om ungdomarnas matcher

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 månad sedan.

P19-laget inledde ungdomshelgen med att ta sig an IFK Göteborg på bortaplan, en match som blev motig efter ett tidigt rött kort, och som slutade med ett 2-1-hemmamål i 92:a. Bättre på lördagen gick det för HTFF, som avgjorde i 86:e borta mot IFK Stocksund och hängde på rejält i toppen av Ettan Norra. Och nu på söndagseftermiddagen bärgade F19-laget ännu en storvinst då Piteå IF bortabesegrades med hela 7-0. I artikeln berättar huvudtränarna om respektive match.

 

 

P19-tränare Fredrik Samuelsson om 1-2-bortaförlusten mot IFK Göteborg

 

– Vi startar matchen svagt och släpper in ett rätt billigt mål i matchinledningen. Dock repar vi mod rätt snabbt och kvitterar strax därpå. Efter 20 minuter drabbas vi av en ganska tvivelaktig frilägesutvisning. Resten av matchen får vi ägna oss av försvarsspel och gör detta bra. Motståndarna skapar knappt något av värde trots det numerära överläget. Vi har även en del chanser att ta ledningen, men tyvärr slarvar vi bort flera kontringsmöjligheter.

 

– Matchen går mot ett oavgjort resultat, men under den sista spelminuten tar vi några felbeslut på raken som blir kostsamma. Motståndarna tillåts komma till ett inspel, vi missar i markeringen och kontentan blir att Göteborg avgör på matchens sista bolltouch. Tungt givetvis, men vi ska agera bättre i samband med båda målen och behöver ta lärdom av våra misstag. Gör vi det, så kommer denna förlust inte att vara förgäves.

 

Matchfakta finns här och tabellen finns här.

 

 

HTFF-tränare Imad Khalili om 1-0-bortasegern mot IFK Stocksund

 

– Gårdagens match var väl vår sämsta match hittills, skulle jag vilja säga. Många misstag, bollen bytte från oss till motståndaren och från motståndaren till oss, och så tappade vi den igen. Det var mycket bolltapp i hela matchen. Jag ska inte skylla på planen, jag brukar inte göra det, men detta var under all kritik alltså. Det gick inte att spela. Så då måste jag säga att då är det jäkligt svårt för grabbarna att få upp ett passningsspel och ett bra spel. Men första halvlek var inte bra.

 

– I andra halvlek så såg vi ut mer som ett lag i presspelet och stängde liksom igen. Och till sist kom läget, 1-0 sent, det är skönt med 1-0-segrar. I slutändan måste jag säga att det var en bra laginsats till slut. Och ja, tre nya goa poäng, fem raka nu så det är jäkligt skönt.

 

Här finns matchfakta och tabellen hittar du här.

 

 

F19-tränare Pierre Fondin om 7-0-bortavinsten mot Piteå IF

 

– Matchen börjar jämnt, där Piteå sätter hög press och är nära på att skapa lite farligheter. Men allt eftersom tar vi över mer och mer, utan att för den delen briljera. Men målchanserna börjar radas upp för vår del och när domaren blåser av första halvlek, så har vi haft fem bollar i nät, varav tre godkända. I andra halvlek har vi full kontroll på händelserna och fortsätter att producera mål framåt, och segersiffrorna landar till slut på 7-0.

 

Matchfakta finns här och tabellen här.

 

 

Foto överst: Anders Ögren

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS