ANNONS

Börje Lundberg har gått bort

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 2 veckor sedan.

Hammarby Fotboll sörjer Börje Lundberg som i natt avled efter en längre tids kamp mot cancern. Börje var under många år materialförvaltare i Hammarby, och blev en stor och älskad profil i klubben. Våra tankar går till Börjes familj.

 

Börje Lundberg började arbeta som materialförvaltare för Hammarbys A-lag i början av 90-talet. Som uppvuxen i Hammarbyhöjden var Bajen sedan länge klubben i hans hjärta, och han fortsatte jobba inom Hammarby fram till 2011 då han gick i pension.

 

Börje var mycket omtyckt och byggde starka band med många av de spelare han jobbade med under åren i Hammarby. Han blev också en stor profil i supporterled, och förra året tilldelades han hedersmedlemskap i Hammarby IF Fotbollförening för sina mångåriga och hängivna gärning under den grönvita fanan.

 


Foto: Lars Rosengren

 

Så här löd motiveringen till hedersmedlemskapet:

 

Ibland uppstår magi mellan människor, där en osannolik person når ut och berör oss, trots att de varken är stjärnor eller på pappret har uträttat stordåd. De behöver inte ens vara bäst på det de gör, de har bara en värme som får med sig alla i omgivningen. I Hammarby är stjärnorna i Laget Bakom Laget minst lika viktiga som spelartruppen. Under guldsäsongen 2001 hände det att den här personen ibland blev ombedd att dansa av publiken på Söderstadion. Det hände att våra stjärnor efter mål först valde att fira med honom innan de firade med lagkamraterna, bland annat på en ikonisk bild som fick Sören Cratz att rasa efter en match. Vi talar om Börje Lundberg, en ikonisk materialare som lämnade ett stort avtryck hos både fans och spelare.

 

För några år sedan drabbades Börje av cancer, och till slut blev alltså den kampen för svår, och på morgonen nåddes vi till vår bestörtning att Börje inte längre finns bland oss.

Börje Lundberg blev 76 år gammal.

ANNONSER

Comments

comments