Bortapoäng i Trollhättan – ”Lyckats sätta ett stabilt grundspel”

Av Jocke Eriksson, Publicerat för 6 månader sedan.

Hammarby spelade på lördagen 2-2 borta mot Skoftebyn, inför 424 högljudda i Arena Älvhögsborg. Bajen tvingades ändra om i och med två avstängningar och ett par skador, och det var kämpainsatsen snarare än något skönlir som bärgade poängen mot tabellsexan för tvåan. Noterbart är att SFL-skytteligatvåan Liridon Makolli gjorde sitt sjuttonde mål för säsongen, men han svävar inte iväg. – Målsättningen inför säsongen om att hänga kvar kvarstår, säger “Doni”.

 

Skoftebyns IF är ett duktigt futsallag med en lång futsaltradition. Laget ligger på en sjätteplats i tabellen och kommer vara med och slåss om en topp tre placering när det drar ihop sig under våren. Hammarby futsal vann vinterns första möte lagen emellan med 3-2 hemma i Eriksdalshallen. När man nu kom till Trollhättan under lördagen var det med vetskapen om att det skulle bli en helt annan match. Skoftebyn har ett starkt publikstöd hemma i Arena Älvhögsborg och brukar lyftas av det.

 

Hammarby Futsal har gått riktigt bra och har under de tio senaste matcherna endast en förlust. Detta har lyft laget till en andraplats i ligan. Liridon Makolli, som ligger tvåa i Svenska Futsalligans skytteliga med 17 mål förklarar framgången:
– Vi har lyckats sätta ett stabilt grundspel och där har ledarstaben gjort ett fantastiskt jobb. Vi har utvecklats som futsallag och vi fortsätter att utvecklas hela tiden. Målsättningen inför säsongen var att vi skulle hänga kvar. Den målsättningen kvarstår.

 

Matchen då? Ett uppenbart revanschsuget Skoftebyn satte högsta fart från början. Man vågade mer än under första mötet och pressade Bajen högt, vilket också gav resultat. 1-0 kom i den fjärde matchminuten genom Lawdim Azemi. Först efter en timeout började Hammarby få rätsida på sitt spel. Allteftersom minutrarna tickade på jobbade sig Bajen in i matchen. Skoftebyns press mattades av och i den tofte minuten gör Liridon ”Doni” Makolli sitt sjuttonde mål för säsongen när han sätter 1-1. Strax därefter tråcklar Fredrik Notice in 2-1 från vänsterkanten och Bajen har vänt underläget till ledning.

 

Skoftebyns landslagsman Carl Lext har haft en skadefylld säsong och han får därför börja matchen på bänken. Efter Bajens ledningsmål släpps han ändå in på banan. Carl visar klass direkt och sätter kvitteringen, 2-2, i sitt första byte. Trots ett relativt högt tempo där chanser skapas står sig sedan resultatet matchen ut. Hammarbys tränare Daniel Blanco sammanfattar:
– Vi visste att det skulle bli en väldigt tuff bortamatch. Några avstängningar gjorde också att vi ändrade om i vår uppställning och det hanterar vi bra! Spelmässigt kom vi inte riktigt upp i nivå samtidigt som Skoftebyn gör det bra och sätter en bra press på oss. Vi visar återigen en fantastisk inställning, trots att spelet inte är där så krigar vi för varandra och för att ta poäng.

 

(Not: Özgur Yasar och Nicolas Vaz saknades på grund av avstängning och flera spelare på grund av skada.)

 

Bajen behåller sin andraplats i en haltande tabell. Då serieledande IFK Uddevalla endast lyckades få med sig en poäng från hemmamötet med nästjumbon KFUM Linköping kvarstår avståndet på fyra poäng till dem. SFLs sjuttonde omgång spelas klart idag, söndag.

 

I nästa omgång möter Bajen Djurgården borta. Nästa hemmamatch spelas den 16 februari i Eriksdalshallen mot Halmstads BK – hoppas att vi ses då! Här finns biljetterna.

 

Foto: Jocke Eriksson

ANNONSER

Comments

comments