ANNONS

Bra seniorprov mot VSK för ungt Bajen

Av Redaktionen, Publicerat för 3 år sedan.

Hammarby tog i kväll emot Västerås SK från Norrettan i en “dagen efter-match”, och precis som mot VSK-seriekollegorna Assyriska och Enskede slutade det oavgjort. Målen föll innan paus – Abiel Sequar spelade i 25:e fram Isac Lidberg som avslutade säkert och högt, och Karwan Safari kvitterade för VSK i 37:e. – En bra genomkörare mot ett förmodat topplag i ettan för våra unga killar, säger Pablo Piñones-Arce.

 

Det var också första halvlek som blev mest sevärd på Årsta IP i kväll. David Nilsson, som var med och tog guld med U17-laget i höstas, gjorde debut i A- och U21-sammanhang som högerback. U19-lagets David Alm, vanligen vänsterback på Kanalplan, spelade i dag mittback ihop med Richard Magyar innan paus. Därmed återfanns Marcus Degerlund till vänster från start, där han även stundtals hållit till, bland annat i landslagsmatcher. På innermittfältet kamperade Abiel Sequar ihop med Dusan Jajic, medan flankerna intogs av Fredrik Torsteinbø och Leo Bengtsson. Där framme spelade Rômulo med Isac Lidberg. Som sista utpost klev ett nytt ansikte in – 24-årige gästspelaren Davor Blazevic, som länge vaktade målet för Brommapojkarna och där även fick känna på Europa League-kval.

 

VSK, femma i Division 1 Norra under fjolsäsongen men kanske inte omgärdas av samma förhoppningar om ett ekonomiskt tillskott nu när Victor Nilsson Lindelöf förlängde med Benfica i går, kom till Bajenland med ett nästintill helt ordinarie manskap. Mest imponerade Karwan Safari, som gjorde 13 mål på 15 matcher i fjol, och är bekant för den på försäsongen inbitne Hammarby-supportern då han fanns med i ”gruvan” häromvintern. Blazevic sattes omgående i arbete och stod för ett par starka räddningar, de gånger som framför allt Nilsson inte fick en lång tå emellan i eget straffområde.

 

Men HIF jämnade ut matchbilden i mötet med ”Grönvitt”, för dagen orangeklätt, och tog också ledningen kring halvlekens mitt. I paus berättade Isac om Abiels förarbete och sitt avslut, och om varför han fick kliva av framåt pausvilan:

 

 

I samma veva som André Alsanati kom in, till en början på topp, gjorde VSK 1-1. Safari fick frispark efter en luftduell med Magyar, och tog hand om den själv, ett snyggt mål som påminde om Dago Funes cupbalja för Nyköping mot Bajen – uppenbarligen finns det en del bra frisparksfötter i den där serien…

 

Till andra halvlek gjorde Hammarby ett par i förväg bestämda förändringar. Albin Hultin ersatte Richard, medan Jakob Rylander kom in istället för David. Marcus klev därmed in i mittlåset. Och även om de avslutande 45 minuterna blev mindre välspelade och sevärda överhuvudtaget, så var det roligt att se hur en allt yngre grönvit ”defensiv sexa” – där Adam Brodin också ersatte Dusan tidigt i andra och Niklas Shwenkér Fröjdholm byttes in till höger mot slutet – hade riktigt bra koll på västmanlänningarnas anfallsförsök. VSK hade visserligen två bollar i nät bakom Davor, men efter ganska tydliga offsidesituationer. Bajens farligaste möjligheter att göra ett segermål hade Leo, medan Rômulo och Fredrik flera gånger fastnade på sina sista motståndargubbar. 1-1 speglade kvällens match bättre än vad 2-2 mot Enskede gjorde senast, och det fanns skapligt mycket som värmde i smällkylan.

 

En bra första halvlek följdes av en mindre bra andra. Hur ser du på kvällens match, Pablo?
– Jag tycker att vi överlag gör en bra insats, men som du är inne på har vi i första halvlek mer struktur än i andra halvlek, och även VSK tappar lite i sin struktur. Vi genomför en hel del planerade byten, och det blir lite ryckigt. Vi spelar stundtals spelar väldigt bra, men stundtals blir vi lite oorganiserade. En bra match och genomkörare för oss alla. Vi har ett ungt lag som visar att de kan stå upp i sådana här matcher, och vi har killar från A-laget som också visar en bra inställning.

 

Vi har ju vanligen fått se David Alm som vänsterback och Marcus Degerlund i mittlåset – i kväll var det tvärtom i första halvlek. Hur tycker du att det föll ut?
– Vi har full koll på Marcus och även på U19-killarna. Inga större problem för dem i kväll. Här ville vi se Marcus som vänsterback där han även spelat tidigare, och han skötte sin uppgift väl – en bra prestation, precis som i andra halvlek som mittback.

 

David Nilsson gjorde en fin debut i de här sammanhangen som högerback och efterhand innermittfältare. Och vi fick se fler färska defensiva ansikten, när Niklas Schwenkér Fröjdholm, Jakob Rylander och Albin Hultin byttes in och hade bra koll på VSK. Det var väl behållningen i andra halvlek?
– Vi har två saker som man kan tänka på. Dels kommer våra killar från A-laget med en bra inställning och ser till att verkligen göra det vi vill och det vi har tränat på, medan vi har ett stort antal U19-killar som kommer upp och gör det riktigt bra, mot ett förmodat topplag i Division 1. Jag tycker att alla ska vara väldigt stolta över sina insatser. De unga lyssnar väldigt mycket på de från A-laget, som verkligen kommer hit och leder de här killarna.

 

Matchfakta finns här.

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS