toggle menu

ANNONS

Bubacarr Trawally till Hammarby – ansluter nästa vecka

Av Love Gustafsson, Publicerat för 8 månader sedan.

Under transferfönstrets sista dag gjorde Hammarby klart med den gambiska landslagsforwarden Bubacarr Trawally, som kommer att ansluta inom kort. Detta efter att Hammarby nått en överenskommelse med Ajman, Trawallys klubb i Förenade Arabemiraten, om att släppa honom redan nu. Hammarbys avtal med Trawally sträcker sig över två år.
– Vi ser Trawally som den sista pusselbiten inför seriestarten, säger Jesper Jansson.

 

Det blir ett tillskott i det grönvita anfallet när det nu är klart med detta transferfönsters sista nyförvärv. Bubacarr Trawally lämnar mellersta östern för Bajenland.

 

– Vi gjorde klart med Bubacarr för ett tag sedan, och att han då skulle ansluta till sommaren. Men vi ville ha över honom redan nu, så sedan dess jobbat på att få hit honom till vår säsongsstart. Det har varit ett par intensiva veckor, och även om han missar premiären är vi väldigt glada att ha honom hos oss redan till vårsäsongen, och att över huvud taget få in en spelare av hans klass känns fantastiskt. Med tanke på hur bra truppen sett ut under försäsongen har vi sett Trawally som den sista pusselbiten inför seriestarten, säger Jesper Jansson.

 

Vad är då Bubacarr Trawally för typ av spelare? Jesper Jansson berättar:

– Det är en offensiv spelare som kan spela på alla tre positionerna längst fram. Han är allround, snabb, bra med bollen och kan avsluta på flera olika sätt, och vi är övertygade att han kommer att bidra med mycket till vår offensiv. Det är en kvalitetsspelare som är landslagsman, och även om han spelat i ligor som är obekanta för de flesta här så håller de en bra nivå. Europeiska klubbar har varit ute efter honom tidigare, men det är först nu han känner att han vill ta klivet hit och mäta sig inom den europeiska fotbollen.

 

Bubacarr Trawally föddes för dryg 27 år sedan i Bundung i Gambia. Hans seniorkarriär startade i Real de Banjoul, och därifrån gick han som 20-åring till den kinesiska högstaligan där han vann skytteligan 2017. Efter fyra år i Kina gick han till den saudiarabiska storklubben Al-Shabab, och kommer alltså närmast från Ajman i Förenade Arabemiraten.

Nu är det Hammarby som gäller.

 

– Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, och jag ser verkligen fram emot att få möta klubbens supportrar, säger Bubacarr Trawally.

 

 

En intervju med Bubacarr Trawally gjord via Zoom kommer under kvällen.

 

 

Foto: Getty Images

ANNONSER

Comments

comments