toggle menu

Carol och Klara lämnar Bajen

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

Vi närmar oss årsskiftet och i dag står det klart att två spelare lämnar Hammarby efter att ha bidragit till klubbens uppflyttning till OBOS Damallsvenskan – Carol Rodrigues och Klara Andrup.

 

Carol Rodrigues kom till Hammarby i mitten av augusti, med franska Dijon FCO som senaste klubbadress. Den brasilianska anfallaren noterades för sex baljor och fyra målgivande passningar på tio matcher under höstens säsongshälft, där Carols target-egenskaper kom väl till pass i jakten på uppflyttningen. Inte minst minns vi de två avgörande strutarna i uppflyttningsmatchen på Älvsjö IP. Sportchef Johan Lager:

 

– Carol var starkt bidragande till vårt avancemang till Damallsvenskan. I truppbygget inför nästa år fick vi dock inte in Carol sett till vårt strategiarbete. Vi önskar henne lycka till!

 

Klara Andrup anslöt till Bajen från Kungsbacka DFF inför innevarande säsong, efter ett 2019 som spolierats av korsbandsproblem. Hon skördade därmed inte frukterna av sitt avancemang med hallänningarna, men spelade istället en roll i Bajens uppflyttning. Andrup byttes in i 20 av 22 matcher, allt oftare som murbräcka på topp, vilket bland annat resulterade i två snabba bortamål mot Jitex. Härnäst väntar spel i BP kommande säsongen. 

 

– Klara är en drömspelare på många sätt för en tränare som alltid gör sitt bästa och kan spela på flera positioner. Men Klara behöver mer speltid för sin fortsatta utveckling vilket vi hoppas att hon nu får och önskar henne lycka till, säger Lager.

 

Foto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments