toggle menu

Carol Rodrigues klar för Hammarby

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 2 år sedan.

Hammarby har gjort klart med den brasilianska anfallaren Carol Rodrigues. 25-åringen kommer senast från Dijon FCO i Division 1 Féminine och har skrivit på ett avtal över 2020.

 

Med det fullständiga namnet Ana Caroline Martins Rodrigues föddes Carol i Petrolina, i nordöstra Brasiliens inland, och växte sedan upp i staden Juazeiro på andra sidan São Fransisco-floden. Tillsammans med sin bror började hon lira fotboll vid sex års ålder, och när hon var tio bast fyllda började hon spela i lag. Snart började saker hända. 14 år gammal gick hon till Ferroviária de Araraquara i São Paolo, och sedan till Vitoria de Santo Antão ett par år senare.

 

2012 och 2014 stod sedan U20-VM på schemat, i Japan respektive Kanada. Där noterades Carol för totalt sex framträdanden och ett mål för hemlandet. När gymnasietiden var över gick sedan flyttlasset till USA, för både studier och fotbollsspelande på Monroe Collage i New York. 2015 flyttade hon sedan vidare till Orlando och University of Central Florida, där hon tog examen 2017.

 

– Med tanke på de skador vi ådragit oss i de offensiva leden på Jonna Ståhl och Frida Thörnqvist kände vi ett behov av att spetsa och öka bredden. Efter en tät dialog tillsammans med Pablo kände vi att Carol kommer passa väldigt bra in i vårat spelsätt då hon besitter egenskaper som skiljer sig från våra andra offensiva spelare och ger oss ännu fler nycklar framåt. Hon kommer även in med fina meriter och erfarenheter från utlandet, både inom klubb- och landslag, som hon kommer bidra med, säger sportchef Johan Lager.

 

Efter examinationen var det sedan dags att ta chansen på andra sidan Atlanten, i franska högstaligan Division 1 Féminine. Först i FC Girondins de Bordeaux, där det under två säsonger blev fem mål på nitton matcher, och sedan en strut på tolv matcher i sin senaste klubbadress Dijon FCO säsongen 2019/2020. Nu väntar alltså Södermalm som nästa tillhåll och spel i Elitettan i Bajen-tröjan – en dress hon ser fram emot att bära.

 

– Jag har svårt att sätta ord på hur glad jag är över att komma till en så pass anrik klubb i Sverige, och jag ser fram emot att hjälpa Hammarby nå de uppsatta målen. Att få dra på sig den grönvita dressen och göra mål i den är något jag längtar efter. Jag är en hårt arbetande spelare som gör allt för att bidra till lagets framgång. Slutligen vill jag även tacka Hammarby för den här möjligheten och för det varma välkomnandet, säger Carol.

 

Carol Rodrigues kliver in i träning med laget under nästa vecka och väntar på ett godkänt arbetstillstånd för att bli spelklar.

 

Foto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments