toggle menu

"Cattis" lämnar – "Tuffaste beslutet i karriären"

Av Redaktionen, Publicerat för 2 år sedan.

Efter 129 tävlingsmatcher och 13 mål i Hammarby går flyttlasset utomlands för Cathrine Dahlström.

– Jag har så mycket att tacka den här klubben för. Livslånga vänskapsband, otroliga fans och en resa som jag inte någonsin hade vågat drömma om, säger “Cattis”.

 

En tio år lång grönvit karriär har alltså nått sin vägs ände – för den här gången. Nu står det klart att Cathrine Dahlström lämnar Bajen för att testa vingarna utomlands. 

 

– Det är med tungt hjärta som jag ska berätta att min tid i Hammarby tyvärr är slut. Tio år i världens finaste förening, det är inte fy skam. Jag har så mycket att tacka den här klubben för. Livslånga vänskapsband, otroliga fans och en resa som jag inte någonsin hade vågat drömma om. Men nu är det dags för mig att få pröva mina vingar utomlands. Det här är det tuffaste beslutet jag tagit i min karriär, men ibland måste man chansa och se var livet bär en, säger Dahlström, som fortsätter:

 

– Hur ska jag kunna beskriva mitt decennium i Hammarby egentligen? Jag försöker så här: Jag minns mina första steg på “Kanalplan”, en spade i handen skottandes för att få löpa lite intervaller. Jag minns mål som dömts bort och bragdartade vinster. Jag minns ett dygn som soldat och en annan gång vandring och laghajk. Jag minns OS-byn på Zinkensdamm och Sveriges strävaste konstgräs. Jag minns löpturer på Arlanda och försenade plan. Jag minns försvunna bussar och nästan missade tåg. Jag minns glömda matchkläder och att spöa motståndarna i deras egna bortaställ. Klicka här för att läsa hela meddelandet från “Cattis” själv. 

 

– “Cattis” är en förebild både på och utanför planen som vi väldigt gärna hade haft kvar. Nu dök en chans upp för spel utomlands som var väldigt svår att tacka nej till för hennes del och om det är någon som är värd den här chansen så är det hon. Jag är samtidigt övertygad om att vi inte har sett det sista av henne i Bajentröjan och hon kommer alltid vara välkommen tillbaka, säger sportchef Johan Lager. 

 

Hammarby Fotboll tackar Cathrine Dahlström för åren i Bajen och önskar henne all lycka i sin fortsatta karriär.

 

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments