toggle menu

Courtney Nevin lånas ut till Leicester City

Av Redaktionen, Publicerat för 1 vecka sedan.

Hammarby är överens med Leicester City om ett låneavtal med köpoption för Courtney Nevin fram till den 30 juni. – Jag hoppas inte vi har sett henne för sista gången i Bajentröjan, säger sportchef Johan Lager.

 

Den australiensiska landslagsbacken anslöt till Bajen efter att just ha bidragit till Melbourne Victory för drygt ett år sedan, då även Kyra Cooney-Cross gjorde samma flytt. Den grönvita debuten skedde i 1-0-segern hemma mot Piteå och under vårsommaren skulle 20-åringens vänsterfot visa sig bli ett vasst vapen framåt. Innan sommaruppehållet i mitten på juni hade Courtney hamnat i poängprotokollet vid hela sex tillfällen – tre mål och tre framspelningar. Under hösten hårdnade konkurrensen på vänsterflanken samtidigt som utgångspositionen oftast blev något lägre än under våren med det nyare spelsättet.

 

Nästa utmaning väntar alltså på de brittiska öarna och i Leicester City fram till sommaren, som haft en tuff säsong hittills Women’s Super League och för närvarande innehar jumboplatsen i ligan.

 

– Vi har varit mycket nöjda med Courtney och jag hoppas inte vi har sett henne för sista gången i Bajentröjan. Som jag varit inne på tidigare så finns det intresse kring flera av våra spelare. Intresset från Leicester för Courtney dök upp och resulterade i ett lån fram till sommaren till att börja med, säger Johan Lager. 

 

Stort lycka till i England, Courtney!

 

Foto: Kenta Jönsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS