toggle menu

ANNONS

Craft och Hammarby Fotboll förlänger samarbetet – rekordavtal till och med 2028

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 1 månad sedan.

Efter tre år som huvudpartner till Hammarby Fotboll inom rättigheterna sportutrustning och merchandise förlänger nu Craft avtalet med Hammarby till och med 2028. Givet det nya avtalets längd om totalt sex år med start från 2023 till 2028 blir detta det största sponsoravtalet i Hammarbys Fotbolls historia.

 

– Med tanke på satsningen vi gjort och fortsätter att göra tillsammans med Hammarby ser vi på detta förnyade avtal som mycket viktigt i vår långsiktiga satsning på kläder och utrustning för lagidrott. Det nya sexåriga avtalet är ett led i ett starkt och hållbart samarbete där vi tillsammans utvecklar morgondagens sportmaterial, säger Stefan Persson, vd på Craft.

 

För både Craft och Hammarby innebär det nya avtalet ett än mer omfattande och djupare samarbete. Hammarby med i dag totalt över 3 500 spelare i sin verksamhet kommer därmed under lång tid framöver att spela fotboll i Craft-kläder och avtalet omfattar alla Hammarby Fotbolls sektioner: herr, dam, ungdom, futsal samt merchandise.

 

 

– Något som vi ser som väldigt positivt är Hammarbys stora satsning även på ungdom och damlag, där vi för flick- och damlagen alltid erbjuder plagg framtagna efter den kvinnliga anatomin, säger Stefan Persson.

 

2019 blev Craft huvudpartner till Hammarby Fotboll, och har under de tre år som passerat utvecklat ett mycket nära samarbete där klubben på ett naturligt sätt har en stor delaktighet i utveckling av både design och funktionalitet – i allt från A-lagens matchställ till merchandise. Nu är det nya avtalet på plats, och samarbetet kommer fortsätta i samma anda.

 

– Förhandlingarna kring det nya avtalet startade efter sommaren, och samtalen kring utformningen av det har förts i en mycket positiv anda där båda parter har lyckats hitta en stor affärsnytta. Avtalets omfattning och storlek ger oss en långsiktig trygghet och en god ekonomisk stabilitet, säger Patrik Blomquist, försäljningschef på Hammarby Fotboll.

 

 

Det nya avtalet ger samarbetet bland annat möjlighet att satsa mer på utveckling inom sport science för match- och träningsklädernas funktion, samt produkter specifikt för damspelare. Det kommer även att bli ett ökat fokus på hållbarhet, där återvunnet material kommer att bli en bärande komponent i framtida produkter.

 

– Vi har högt ställda krav på alla produkter vi använder och säljer inom klubben. Samarbetet med Craft har varit väldigt framgångsrikt, där både spelare och supportrar har gett mycket positiv feedback kring produktutvecklingen. Nu ser vi fram emot att både förlänga och fördjupa samarbetet kommande sex år, säger Joakim Ståhl, affärsområdeschef på Hammarby Fotboll.

 

Se Crafts Bajenprodukter i Intersports webbshop.
Spana in Crafts egna hemsida här.

 

Foto: G40 Studio/Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments