Dahlin om 1-1 i Kalmar – "Nöjd med spelarnas arbetsinsats"

Av Redaktionen, Publicerat för 11 månader sedan.

Hammarby dominerade matchinledningen, svajade till i samband med att IFK Kalmar fick straff och tog till sist ledningen i 70:e minuten. Även om hemmalaget fick sista ordet i dag, så sätter huvudtränare Isak Dahlin värde på att krysset gör det svårt för småländskorna att blanda sig i uppflyttningskampen.

 

Dahlins syn på 1-1-matchen lyder så här:

 

– Jag tycker vi startar matchen väldigt bra. Vi får bett i försvarsspelet och kan vinna bollen i attraktiva ytor och med lite bättre skärpa ska vi få utdelning direkt. Men efter att vi räknat fel i försvarsspelet så får de sin straff, egentligen första gången de är på vår planhalva. Efter straffen och trots att den missas blir vi lite mer ängsliga och hamnar lite i ett vakuum, dock så sätter vi ändå upp oss själva i bra situationer. Och med lite högre teknisk skicklighet, som vi måste kunna kräva, så ska vi inte gå mållösa till paus.

 

– Andra börjar lite trevande, men vi äter oss in i det och har fram till att vi får utdelning full kontroll, via återigen ett mycket bra försvarsspel. Efter vårt ledningsmål blir det vilda västern; Kalmar blir desperata och vi orkar inte riktigt hålla ihop i vårt presspel eller ha vare sig kylan eller kvalitén att slå sista spiken i matchen när vi väl vinner bollen. Deras mål är dock otroligt olyckligt där bollen studsar fel i fyra situationer i rad, men samtidigt har vi haft marginalerna med oss i några tidigare situationer. Vi lyckas ändå forcera fram en sista hundraprocentig målchans, men vi får tyvärr nöja oss med en poäng.

 

– Jag är väl överlag både nöjd och missnöjd. Vi har väldigt svårt med underlaget i spelet med boll och finsnickeriet i sista tredjedel hackar väldigt mycket, men jag är nöjd med spelarnas arbetsinsats och att vi följer matchplanen mer eller mindre fläckfritt defensivt. Och att åka hem från Kalmar med en poäng får väl trots allt anses som godkänt, även om man vill ha alla tre poängen så som målen faller. Men de bränner en straff och vi saknar tyvärr det sista lilla i offensivt straffområde, dock så förhindrar vi ju ändå med den här poängen att Kalmar blandar sig i toppstriden på riktigt, och det är väl nånstans bra.

 

Foto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments