Dahlin om 1-1 mot Morön – "Får dra lärdom snabbt"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 8 månader sedan.

Bajen hade 1-0 i 40 minuter, efter kapten Emma Janssons ledningsbalja precis innan pausvisslan, men ett sent kvitteringsmål innebar poängtapp i dagens hemmamöte med Morön. Bajens huvudtränare Isak Dahlin delger här sin syn på hemmamatchen, och slår fast att det gäller att kvickt hoppa upp på hästen igen.

 

Först, hur är den spontana känslan?
– En frustrerande dag på jobbet kan man väl sammanfatta det här som. För jag tycker, ambivalent nog, att vi får skylla oss själva samtidigt som prestationen borde ha gett oss alla tre poängen.

 

Hur ser du på första halvlek?
– Vi börjar återigen på ett bra sätt och överlag tycker jag att vi gör många saker bra. Men att det hackar för mycket, likt i många andra matcher under hösten, i avgörande moment. För vi bör kunna skapa betydligt fler målchanser med bättre skärpa och teknisk kvalitet i sista fas av anfallsspelet. En av få gånger vi har det, så leder det också till ledningsmålet, där det såklart är kul att äntligen startdebuterande Jonna Ståhl förarbetar med en jättefin prestation.

 

Vi vinner alltså första halvlek med 1-0 men förlorar andra med samma siffror. Hur kommer det sig?
– I paus pratar vi om att släppa ner axlarna och verkligen nu gå ut och njuta av att få spela sådana här matcher, och det tycker jag att vi faktiskt gör första 20 av andra, där vi skapar tillräckligt för att slå spiken i kistan både en och fyra gånger. När vi dessutom inte verkar kunna få straff i år, och får regelrätta mål avvinkade för offside, är det väl klart att det blir frustrerande.

 

– För 2-0 i den här perioden stänger den här matchen. men det ska ändå inte vara någon ursäkt. Vi ska vara så grundtrygga att vårt ledningsmål räcker, men där vi är just nu med väldigt mycket på spel, så blir det tyvärr för svajigt för tidigt när 2-0 uteblir. Och har motståndarna en spelare som Hayley Dowd, så kan hon trolla fram en kvittering ur ingenting, och då är ju stressen påtaglig. Forceringen går också i det tecknet där vi gör väldigt mycket saker som inte är rätt.

 

– Otroligt bittert såklart, och att börja prata om att vi i stora delar av matchen spelar ut ett av seriens formstarkaste lag, det blir ju inget bra plåster när vi ändå tappar två poäng.

 

Hur ser du på fortsättningen?
– Vi får ta dra lärdomar, snabbt. Vi behöver sluta vaska målchanser och börja älska sitsen vi satt oss i, för vi har fortfarande allt i egna händer. Och att vi är besvikna i dag säger ändå något om hur långt vi nått i kraven på oss själva, men tyvärr är det en klen tröst för oss i dag. Vi får försöka glädjas åt Stefan Billborns och gängets blytunga överkörning.

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS