Dahlin om 4-0-vinsten – "Skönt med lite islossning"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 5 månader sedan.

Hammarby skaffade sig ett tidigt 1-0-försprång, i eftermiddagens bortamöte med nykomlingen IFK Kalmar. Isak Dahlin ställdes inför en andra sexpoängsmatch på två helger, och segern i Småland blev mer komfortabel än den i Vittsjö, men läge att sväva iväg är det inte riktigt. – Vi har fortfarande stora steg kvar att ta och Rosengård-matchen på lördag blir ett betydligt tuffare test om var vi står, säger han.

 

Din syn på dagens 4-0-vinst, Isak?
– Skönt med lite islossning offensivt. Och ett bra och tacksamt kvitto att få, på att det vi jobbat med i veckorna verkar ha börjat fastna. Vi straffar Kalmar i de ytor vi vill, och blir mer och mer skickliga i att involvera fler spelare i planens sista tredjedel. När vi samtidigt då kan vara så pass modiga och benägna att snabbt återerövra bollen, då blir vi väldigt tunga att stå emot.

 

Hur tycker du att insatsen i dag var, gentemot 1-0-segern i Vittsjö? Likartade förutsättningar med rusk och naturgräs.
– Som jag just var inne på tycker jag att vi tar steg i rätt riktning och att det syns i dag. Vi är mer beslutsamma i vad vi vill med bollen, tydligare i vår återerövring och framför allt visar vi en stor vilja att involveras i sista tredjedel, med många spelare som löper mycket och bra, vilket skapar många alternativ för bollhållaren och gör oss svåra att försvara emot.

 

Det är inga dumma mål vi gör heller. Alexandra Lindbergs hörnnickar i all ära, men detta bör ge en större boost än fyra sådana?
– Absolut. Det är bra och glädjande att vi också skapar både chanser och får utdelning i mål, på olika typer av sätt. Tre av fyra mål uppstår ur öppet spel i situationer som spelarna förhoppningsvis känner igen från träningsplanen. Fast det skadar ju heller inte, att vi i ännu en match förbättrar plus- och minus-statistiken på fasta.

 

Bra mycket mindre nervigt blev det ju därmed i dag.
– Jo, men ska man anmärka på något, och nå ännu snabbare mot dit vi strävar, så är det väl att vi trots fyra mål bör göra ännu fler, med större noggrannhet i sista passning och avslut.

 

Du har tvingats till en förändring, till höger i försvaret.
– Ja, det är såklart väldigt olyckligt med Cathrine Dahlströms skada som gjorde att hon fick kliva av i Vittsjö. Där har vi fått en korsbandsskada bekräftad, och tyvärr får vi räkna bort “Cattis” för resten av denna säsong. Helén Eke har dock, på ett mycket förtjänstfullt sätt, vikarierat på positionen. I dag står hon för en mycket bra insats, såväl framåt som bakåt.

 

Och till sist, hur går tankarna nu på hemvägen, inför fortsättningen?
– Fortfarande har vi stora steg kvar att ta och det börjar redan i veckan, inför Rosengård-matchen på lördag, som kommer att bli ett betydligt tuffare test om var vi står än ett skadeskjutet IFK Kalmar. Men i kväll så kan vi glädjas över det här och för en stund behöver vi inte titta neråt i tabellen.

 

Köp biljett till Hammarby-Rosengård på den här länken!

 

Arkivfoto: Peter Jonsson

kennedyglas10
julgransidobanner
600x600 webb
Hemsida_Square_600x600
Trocsidobanner
Hammarby säsongskortet- sidobanner sid1 (003)
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

600x600 Boxbanner

ANNONS