Dahlin om fjärde raka segern – "Tre poäng är tre poäng"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 3 månader sedan.

Hammarbys huvudtränare ser tillbaka på en match med grus i lagmaskineriet, men där de grönvita fick med sig en rättvis 4-2-seger.

 

Isak, din omedelbara reflektion efter fjärde raka segern?
– Att tre poäng är tre poäng, trots att vi inte alls når upp i den nivån vi vill hålla. Jag tycker att vi inleder matchen på ett okej sätt, men sedan faller vi in i den matchbild som Borgeby vill ha.

 

Vad är det specifikt som fallerar?
– Vi låter matchbilden innehålla mycket kamp och andrabollsspel. Och det är de betydligt bättre på än vad vi är. Vi är sena in i vårt försvarsspel och även med våra beslut med bollen, vilket gör att vi får svårt att kontrollera matchbilden.

 

Andra halvlek blev minst sagt händelserik…
– Ja, att vi ändå får med oss en ledning från första är skönt, och trots att vi släpper in ett slumpmål direkt efter paus så tycker jag att vi matar ner dem i andra halvlek. Vi är visserligen för dåliga på att döda anfall, något som leder till onödiga omställningar och sedan individuellt svaga prestationer i egen box, vilket mycket väl skulle ha kunnat straffa oss hårdare än vad det gör i dag.

 

– Men till slut kan vi ändå döda det, även om vi behöver göra det två gånger om, och det är ändå starkt att göra fyra mål och ta tre poäng när få spelare når upp till sin vanliga nivå.

 

 

Och den trepoängaren befäster återigen Bajens andraplats i tabellen. Nästa serieomgång: morsdagsmatchen mot Sundsvalls DFF nästa söndag – ta med mamma och köp plåtarna här!

 

Foto: Marcus Bolldén

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS