toggle menu

Damerna intar Tele2 Arena i juni hemma mot AIK – biljetterna släppta

Av Redaktionen, Publicerat för 3 år sedan.

2019 lockade Hammarby Fotboll näst mest publik i svensk damfotboll trots spel i landets nästa högsta serie. När en ny säsong i Elitettan nu står inför dörren så rustar klubben både på plan och utanför plan. Och nu står det klart att derbyt mot AIK, den 13 juni, kommer att spelas på Tele2 Arena med ambitionen att slå Linköping FC:s publikrekord för Damallsvenskan från 2008 på 9 413 åskådare. Biljettsläppet sker här och nu. Mer information för er med säsongskort till Elitettan finns nedan.

 

Se lanseringsfilmen i klippet ovan.

 

– Vi vill visa hela fotbollssverige att Hammarby Fotboll är och ska vara den ledande fotbollsklubben i Norden vad gäller publik, oavsett om det är våra damer eller herrar som spelar match. Därför flyttar vi derbyt mot AIK, som vi vet är en riktig publikmatch, till Tele2 Arena, säger Josefine Gasslander, biljettansvarig på Hammarby Fotboll.

 

Förutom att locka den vanliga Hammarbyaren till matchen kommer stort fokus att ligga på att locka barn och ungdomar i Stockholm till matchen, bland annat genom en generös prissättning av biljetterna.

 

– Matchen ska bli en enda stor fotbollsfest och för att spegla det kommer vi lägga stort fokus på att få barn och ungdomar från hela Stockholm att komma på matchen. Men självklart ser vi även att den vanliga Hammarbysupportern är en nyckel för att vi ska lyckas med det här, därför har vi redan haft möten med våra olika supportergrupper för att förankra och tillsammans driva mot ett gemensamt mål; nytt publikrekord för damfotboll i Sverige, säger Gasslander.

 

 

Barn och ungdomar under 18 år betalar samma pris, oavsett var på arenan man köper biljett. För att underlätta för familjer och ungdomar att gå på matchen kommer priset på biljetterna för alla under 18 år att vara detsamma oavsett var på arenan man väljer att köpa biljett, detta gör att man som barnfamilj (2 vuxna och 2 barn) kan välja de bästa sittplatserna på arenans långsida för totalt 500 kronor. Dessutom kommer det att finnas förmånliga biljetterbjudanden för föreningar och ungdomslag att ta del av.

 

För er som är säsongskortsinnehavare

För dig som har ett eller flera säsongskort till Elitettan ingår självklart matchen, det fysiska plastkortet kommer dock inte gälla för inpassering den här matchen. Alla med säsongskort kommer ha möjlighet att hämta ut reserverade platser, en plats per kort. Mer information om hur du går tillväga följer inom kort.

 

Är du säsongskortsinnehavare och vill köpa extra lösbiljetter i anslutning till dina platser? Maila till biljetter@hammarbyfotboll.se så hjälper vi till med detta.

 

Biljettpriser (inklusive serviceavgift)


Ståplats: 100 kronor
Sittplats kurva: 150 kronor
Sittplats långsida: 200 kronor
Rullstol: 150 kronor
Ungdom 7–18 år: 50 kronor oavsett plats.

 

Biljetterna finns att köpa på den här länken.

Observera att försäljningssidan är densamma som till herrarnas matcher, med anledning av att matchen spelas på Tele2 Arena. 

 

Bakgrund

Med ett publiksnitt på 1355 åskådare stod Hammarby ut i Elitettan där man hade högre publiksnitt än de tre efterföljande klubbarna tillsammans. Det var också det näst högsta snittet i hela landet på damsidan där endast SM-guldvinnarna FC Rosengård hade ett högre publiksnitt. Hammarbys två sista hemmamatcher spelades inför fullsatta läktare på Hammarby IP med toppnoteringen 3 100 åskådare i den avslutande matchen mot Uppsala, vilket var en av säsongens högsta publiksiffror för ligafotbollen på damsidan under hela 2019.

 

Foton/tumnagel: G40 Studio

Video: Martin Brink Media

Musik: Verified Picasso

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS