Damlagets träningsläger ställs in – åker på sommarläger istället

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 2 månader sedan.

På söndag skulle Hammarbys damlag åkt till Playitas på Fuerteventura på träningsläger för att förbereda sig inför den stundande säsongen i Elitettan. Klubben har dock fattat beslutet att ställa in lägret, med anledning av coronavirusets spridning. Laget kommer istället att åka på ett sommarträningsläger inför uppstarten av höstsäsongen i Elitettan.

 

Klubbens vice vd Markus Nilsson, som också är verksamhetsansvarig för damlaget, motiverar klubbens beslut:

– Vi har följt utvecklingen med Corona-viruset den senaste tiden i och med det stundande lägret och kan konstatera att även om UD i nuläget inte avråder från att resa till Fuerteventura så är spelarnas säkerhet och välmående det viktigaste för oss. I dagarna rapporterades det om att cirka 1000 gäster på ett hotell på Teneriffa, som ju är grann-ö med Fuerteventura, satts i karantän då en person upptäcktes vara smittad. Därefter följde fler fall av smittan på samma hotell, säger Nilsson, och fortsätter:

 

– Mot bakgrund av detta var det ett lätt beslut, men självklart förstår jag att spelarna känner besvikelse över detta uteblivna läger som de sett framemot. Nu väljer vi istället att lägga ett träningsläger efter sommaruppehållet och inför uppstarten av Elitettan.

 

Träningsmatcherna som låg planerade innan lägret men fick ställas in, mot Tyresö och Bollstanäs hemma den 4 respektive 8 mars, är fortsatt inställda. Håll utkik här på hemsidan för eventuella matchändringar.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS