toggle menu

ANNONS

Darijan Bojanic till Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 3 år sedan.

Hammarby har gjort klart med Darijan Bojanic, som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre och ett halvt år. Den 23-årige mittfältaren har en succéartad säsong bakom sig i allsvenskt återtågande Helsingborg, och från och med 2019 är det grönvitt som gäller.

– Darijan är en poängspelare som passar väl in i den fotboll vi spelar, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Med 13 assist och sex mål i år från sin mittfältsposition hade Darijan Bojanic en betydande del i att Helsingborgs IF spelade sig upp i Allsvenskan. Hans kontrakt med Skåneklubben har nu löpt ut, och hans nya klubbadress blir alltså Hammarby.

 

– Vi är väldigt glada att få Darijan till oss. Han är en central mittfältare med en stor bollbegåvning som i år visat vilka kvaliteter han besitter. Det är en poängspelare som passar väl in i den fotboll vi spelar, och vi är övertygade om att han kommer att utvecklas ytterligare hos oss. Han har även en mycket fin högerfot som vi kommer ha stor nytta av vid fasta situationer, liksom i passningsspelet, säger Jesper Jansson.

 

Darijan Bojanic föddes i småländska Gislaved och har ett förflutet i Östers IF och IFK Göteborg innan han i sena tonåren anslöt Helsingborgs IF. Förra året var han på en lånesejour i Östersund, för att i år vara gjuten på Helsingborgs centrala mittfält.

 

– Det här har varit på tapeten länge, och efter besök i klubben och mycket tankar och samtal med folk i min omgivning har jag kommit fram till att Hammarby är det bästa valet i min fortsatta karriär. Det känns fantastiskt skönt att det är klart nu och jag ser fram emot att få köra igång, säger Darijan Bojanic.

 

HTV-intervju med Darijan kommer under tisdagen.

 

Foto: Johan Gustafsson

ANNONSER

Comments

comments