toggle menu

ANNONS

David Accam på lån till Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

David Accam återvänder till svensk fotboll efter sex år i MLS. Hammarby är överens med Accams nuvarande klubb Nashville SC och MLS om ett lån över säsongen 2021, med option på ytterligare ett år.
– När David når sin högstanivå är han en toppspelare med extrema spetsegenskaper i form av sin speed och målfarlighet, säger Jesper Jansson.

 

Med lånet av David Accam förstärker Hammarby i de offensiva leden, och då främst ytterpositionen där den 30-årige ghananen oftast spelar.

 

– David kontaktade mig i höstas och ville göra en omstart i Europa efter sex säsonger i MLS. Att få möjligheten att ta in en kvalitetsspelare som David under de förutsättningarna som vi kommit överens om med Nashville, MLS och David känns fantastiskt bra. Upplägget med lån och optionslösning bygger på att David ska och vill bygga upp sig i en ny och trygg miljö. Hammarby tar ingen risk i detta, utan har endast möjligheter att få in ytterligare spets till en redan väldigt bra trupp, säger Jesper Jansson.

 

David Accam kom till den svenska fotbollen via Östersunds FK 2012. Redan samma sommar gick han vidare till Helsingborgs IF där Jesper Jansson då var sportchef. Där blev det stor succé – bland annat kom han tvåa i skytteligan 2014 med 17 mål på 23 startade matcher.

 

Till säsongen 2015 flyttade han över Atlanten till Chicago Fire i MLS, där den regelbundna målproduktionen fortsatte. Efter tre säsonger i ”The Windy City” gick han vidare till Philadelphia Union, därefter till Columbus Crew, och senaste klubbadressen är alltså Nashville SC.

 

– Jag känner David väldigt bra både som spelare och person, och om vi kan lyfta honom till den nivå han har i sig får vi en kvalitetsspelare som kommer tillföra mycket både på planen och i gruppen. Vi tror att han kan tillföra ytterligare en dimension till vårt offensiva spel, och och vi är övertygade om att han kommer att bidra starkt som förebild för framförallt våra yngre afrikanska spelare. I och med det fördelaktiga avtalsupplägget har vi gott om tid att få David i form, och också att under våren utvärdera den framtida optionen, säger Jesper Jansson.

 

David Accam ansluter till Hammarby efter att allt pappersarbete är klart, vilket det beräknas bli i nästa vecka. Då får vi även höra och se mer av David här på hammarbyfotboll.se.

 

Foto: Nashville SC

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS