David Boo Wiklanders dispensansökan beviljad – spelklar för Bajen

Av Mattias Jansson, Publicerat för 2 år sedan.

Under dagens träningspass på Årsta IP kom besked om att David Boo Wiklanders dispensansökan om en övergång till Hammarby IF efter avslutat transferfönster har beviljats, och han har skrivit på ett kontrakt på tre månader. 31-åringen, som kan spela såväl mittförsvarare som ytterback och tog SM-guld med IFK Norrköping i fjol, är därmed spelklar för Bajen omgående och tillgänglig för tisdagens derby mot Djurgårdens IF om det skulle behövas. – Det känns väldigt bra att vi kunde få till en lösning, och att det är en spelare av Davids rang gör inte saken sämre, säger Hammarby Fotbolls sportchef Mats Jingblad.

 

Som vi berättade i helgen har David Boo Wiklander tränat med Hammarby sedan i lördags, och han spelade även en dryg timme i måndagens 2-1-seger borta mot IK Sirius i U21-serien. Försvararen representerade Göteborgsklubben Qviding FIF och även IFK Göteborg under ungdomsåren innan han spelade seniorfotboll med Qviding 2006-2009, däribland alltså under den vinröda klubbens tre första Superettan-säsonger.
Därefter värvades Boo Wiklander till IFK Norrköping som genast tog sig tillbaka till Allsvenskan, och sedan dess har han varit ordinarie i “Pekings” backlinje, till en början som ytterback men på senare år oftast i mittlåset. I fjol blev det som bekant SM-guld för Norrköping där Boo Wiklander återfanns i startelvan 22 gånger. Nu lär det alltså bli fler matcher i Allsvenskan, men i grönvit dress, där skadeläget i defensiven ju är bekymmersamt för närvarande.

 

Jingblad om övergången:

 

– Det var skönt att ansökan om dispens gick igenom så pass snabbt att David är tillgänglig för spel redan nu. David är en skicklig och erfaren försvarsspelare som kan svensk fotboll utan och innan, och startsträckan blir inte särskilt lång för honom. Det känns väldigt bra att vi kunde få till en lösning, och att det är en spelare av Davids rang gör inte saken sämre, säger Hammarby Fotbolls sportchef Mats Jingblad.

 
David Boo Wiklander
Längd: 180 centimeter
Vikt: 81 kilo
Moderklubb: Qviding Fräntorps IF
Allsvenska matcher: 111
Superettanmatcher: 107
Meriter: Uppflyttning till Superettan med Qviding och till Allsvenskan med Norrköping, SM-guld med Norrköping

 

(Foto: Bildbyrån)

Trocsidobanner
Hammarbykortet-sidobanner
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

hif_jobbafoross