David Fällman klar för Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 8 månader sedan.

Hammarby förstärker truppen med mittbacken David Fällman. 28-åringen återvänder därmed till svensk fotboll efter två år i Kina, och han spelade innan dess över hundra allsvenska matcher i Gefle IF där han också var lagkapten. Avtalet David skrev under på fredagen sträcker sig över tre år.

 

Det fjärde grönvita nyförvärvet inför årets säsong är på plats. David Fällman ansluter till Hammarby efter att på fredagen genomgått den obligatoriska medicinska undersökningen.

 

– David är en mycket skicklig och positionssäker mittback som vi kommer har stor nytta av. Han är en naturlig ledare, både på och vid sidan om planen, och det är precis vad vi behöver i vår spelargrupp. Vi sa inför säsongen att de positioner vi sökte främst var två ytterbackar, och sedan skulle vi se var behoven för förstärkning fanns. Vi har många spelare som kan spela på olika positioner på planen, men Davids ledaregenskaper är något vi konkret sökt efter och vi är väldigt glada att kunna komplettera truppen med honom. Vi ser David som en bärande spelare att bygga vidare kring på lång sikt, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

David Fällman är uppvuxen i sörmländska Mariefred, och började spela i Eskilstuna City som femtonåring, där han senare även inledde sin seniorkarriär. Via Väsby United hamnade han sedan i Gefle IF där han gjorde fyra allsvenska säsonger, och fick en bärande roll i egenskap av lagkapten. Efter säsongen 2015 gick han till kinesiska Dalian Transcendence där han spelade i två år.

 

– Det känns väldigt inspirerande, och det är en stor ära att få representera Hammarby. Det är en klubb som har allt man vill att en fotbollsklubb ska ha. När jag nu är här kommer jag att göra allt för att vara med och bidra till att klubben ska nå resultatmässiga framgångar, säger David Fällman.

 

 

David Fällman börjar träna med Hammarbytruppen omgående, men kommer inte att bli spelklar till söndagens cupmatch mot Vasalund.

Trocsidobanner
Hammarbykortet-sidobanner
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

hif_bejendealen-small