toggle menu

ANNONS

David Fällman lämnar – klar för Aalesunds FK

Av Love Gustafsson, Publicerat för 2 år sedan.

Efter tre år i Hammarby går David Fällman vidare till norsk fotboll. Mittbacken är överens om ett treårsavtal med Aalesunds FK, dit han ansluter inom kort.
– David har varit oerhört viktig för oss både på och utanför planen, säger Jesper Jansson.

 

Hammarby och Aalesund är formellt överens om övergången, och David är muntligen överens med den norska klubben. Regleringarna till följd av coronapandemin gör att David ännu inte kunnat besöka Aalesund för att underteckna kontraktet. När mittbacken kommer att resa till den norska västkuststaden är ännu inte klart.

– Det är alltid tufft att skiljas från en bra person och bra spelare. När David kom hit för tre år sedan utgjorde han, tillsammans med Nikola Djurdjic, katalysatorn för Hammarbys nästa steg. David har varit oerhört viktig för oss både på och utanför planen. Nu har vi en mittbacksbesättning med tre etablerade spelare utöver David, och två unga spelare vi tror mycket på, vilket vi har haft en öppen dialog med David kring. Hans avtal förlängdes i samband med lönereduktionerna förra året, och sträcker sig fram till sommaren i år, men i den överenskommelsen ingår också att han kan gå till en annan klubb under detta sista halvår, och nu har han fått den möjligheten. Så vi tackar David så mycket för åren med oss och önskar honom lycka till i Norge. Hammarby och Davids vägar kommer säkerligen korsas igen, säger Jesper Jansson.

 

David fortsätter att träna med Bajen tills han får klartecken att resa till Norge, vilket alltså blir det sista han gör i grönvitt. Under sina tre år i Hammarby spelade David sammanlagt 70 allsvenska matcher och gjorde ett mål.

 

– Det känns vemodigt att lämna. Hammarby har blivit en stor, stor del av den jag är i dag, och jag hade aldrig kunnat föreställa mig att man kunde få så starka känslor för en klubb som jag har fått. När jag kom hit för 3 år sen ville jag verkligen göra allt och lite till för att hjälpa klubben att ta steg framåt och den resan har bara börjat. Jag ser fram emot att fortsätta följa laget, fansen och föreningen, för den passion och potential som finns i och runt klubben går inte att hitta någon annanstans, säger David och fortsätter med en hälsning till klubbens supportrar:

 

– I en perfekt värld skulle jag vilja kolla var och en av er i ögonen och säga det här:

Jag vill från djupet av mitt hjärta tacka alla för tre år av enorm stöttning. Att ha fått uppleva känslan att springa och kämpa med er kraft vid sidan har varit helt fantastisk. Tack för allt. Ni har gjort mig till en bättre fotbollsspelare, större människa och en supporter för resten av mitt liv.

Vi ses igen!

 

Vi säger stort tack till dig, David, och all lycka i fortsatta karriären!

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS