ANNONS

Debut för Simon - och Darijan spelade fram till segermålet

Av Love Gustafsson, Publicerat för 7 månader sedan.

I söndagens match mot Kosovo, den andra och sista under svenska landslagets januariturné, fanns tre av fyra Hammarbyspelare med från start – Alexander Kacaniklic, Muamer Tankovic och Simon Sandberg. För Simon innebar det A-landslagsdebut. I andra halvlek hoppade även Darijan Bojanic in, och det skulle visa sig bli matchavgörande.

 

Som förbundskapten Janne Andersson aviserat kom Sverige till spel med en helt annan elva till januariturnéns andra match, än den som han mönstrade till första. Det betydde att Darijan Bojanic den här gången fick börja på bänken medan Simon Sandberg, Muamer Tankovic och Alexander Kacaniklic alla fick spela från start.

 

Kosovo bjöd på gott motstånd och hade betydligt mer att säga till om än torsdagens motståndare Moldavien, och var det lag som skapade flest och bäst chanser under de första 45 minuterna.
Andra halvlek blev en ganska intetsägande historia, och det skulle krävas ett inhopp av Darijan Bojanic för att få saker att hända. Tio minuter på planen behövde han innan han friställde Bröndbys Simon Hedlund med en briljant framspelning, och Hedlund förvaltade läget. 1-0, vilket blev matchens enda mål.

 

Samtliga grönvita spelare stod för habila insatser, men många med Hammarbysympatier drog nog efter andan när Muamer fick avbryta matchen med 20 minuter kvar, efter en närkamp. “Mujo” hälsar dock att det bara rör sig om en lårkaka.

 

Landslagets januariturné är nu över för denna gång, och Hammarbykvartetten ansluter i veckan till försäsongsträningen.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS