toggle menu

ANNONS

Delad poäng i hemmamötet med BK Häcken

Av Redaktionen, Publicerat för 1 vecka sedan.

Det blev oavgjort i kvällens möte med BK Häcken, efter en svajig första halvlek där gästerna tog ledningen genom Alexander Jeremejef. I andra spelade Hammarby upp sig och Abbe Khalili kvitterade i den 50:e minuten. Därefter fanns flera bud på ett grönvitt segermål, men 1-1 stod sig matchen ut.

 

Det var två pressade gäng som möttes på Tele2 Arena i kväll, när det som kunde varit en ”förmatch” till cupfinalen senare i maj månad istället blev en strid om viktiga poäng i den allsvenska serieinledningen. Hammarby gjorde en förändring jämfört med föregående omgång; Aimar Sher som ju dragits med benhinnebesvär gjorde seriedebut för året på innermittfältet.

 

Matchen rivstartade – och det tog sekunder snarare än minuter innan den innehöll samma mått av känslor som vanligt mellan dessa båda gäng. Efter 80 sådana fick vi se en första målchans när Simon Sandberg och Astrit Selmani kombinerade fram Akinkunmi Amoo till ett skott med bra träff men där riktningen var inställd väl nära bortakeepern Pontus Dahlberg. Med 125 sekunder spelade fick Abbe Khalili syna tillställningens första varning efter att ha stoppat en omställning. Och 333 sekunder in tilldelades såväl Selmani som Alexander Faltsetas gula kort efter gruff.

 

Dessvärre blev nästa betydande matchhändelse motig. Martin Olsson fick måtta med sin inläggsfot – och efter vad som såg ut som ett grönvitt missförstånd i defensiv box kunde Alexander Jeremejeff knoppa dit 0-1 från nära håll. Det skulle bli virrigt fler gånger i Bajens defensiv den kommande perioden. Tolv minuter in, i svallvågorna efter en kantfrispark, halkade Mads Fenger varpå Jón Gudni Fjóluson var väl konstruktiv och sökte hemåtnicken. Jeremejeff hann emellan och tvingade David Ousted till en handbollsräddning, innan Fjóluson fläkte sig i vägen för Bénie Traores returavslut.

 

Olsson visade att han acklimatiserat sig snabbt i getingfurbon, när han vid en frispark låtsades att Sher stod för nära. Det fick tiden att gå, och domaren att surna till nästa gång den meriterade ytterbacken var saktfärdig med igångsättningen. När kvitteringsmöjligheterna dessutom var lätträknade blev det grönvita humöret därefter. På tilläggstid vann Jeppe Andersen en frispark på mittplan – och Abbe mörsade den med full kraft på Jeremejeff då denne hindrade en snabb lyftning.

 

 

Till andra halvlek hade Shers krafter trutit för i eftermiddag och Darijan Bojanic äntrade istället planen.

Inledningen av andra gick i samma anda som första halvleks avslutning, och det skulle krävas ett mål för att Hammarby skulle hitta ett mer vägvinnande anfallsspel. Det kom efter en hörna i den 55:e minuten där Abbe Khalili fick iväg ett skott i straffområdet som tog på försvarande spelare och ställde Pontus Dahlberg som liggande inte lyckades hindra bollen innan den gick över mållinjen.

 

1-1-målet gav alltså de grönvita råg i ryggen som anföll med både fart och bredd. Bara tre minuter senare var det inte långt ifrån att Astrit Selmani kunde stöta in ett inspel, och i den 64:e minuten slog Mads Fenger in bollen i mål efter ännu en hörna. Hemmafirandet kom dock av sig efter en sen avblåsning för offside, vilket renderade i starka hemmaprotester.

Hammarby fortsatte att jaga ledningsmål, men den frejdiga offensiven mattades och matchbilden blev åter mer svängig. Gästerna stack upp emellanåt, och hade bland annat ett skott strax utanför Ousteds högerstolpe just innan sista kvarten inleddes.

 

Med tio minuter kvar av ordinarie tid hade Abbe Khalili en fin frispark, där bollen seglade mot krysset, men den hade inte tillräcklig fart för att överlista Dahlberg.

Kort därefter drällde Bajen med bollen på egen planhalva vilket gav gästerna läge att återta ledningen, men Ousted gjorde sig stor och räddade med bröstkorgen. På den efterföljande hörnan fick Hammarby ett fint kontringsläge där inbytte David Accam avancerade med bollen, och Abbe och Astrit löpte med. Tre mot två-läge, men Accams pass till Astrit blev något för vid och avslutet kom ur för snäv vinkel.

 

Hammarby fortsatte att ligga på för ett vinnande mål med gästerna uppenbart var nöjda med ett kryss. I slutskedet hade Aziz ett jätteläge när han löpte in vid bortre stolpen för att stöta in ett inlägg från Darijan, men den unge försvararen fick inte alls träff på bollen.

1-1 blev alltså slutresultatet trots en betydligt starkare andra Bajenhalvlek.

 

I nästa omgång, kommande lördag klockan 15.00, väntar ny allsvensk hemmamatch då hittills obesegrade Sirius gästar Tele2 Arena.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS