toggle menu

ANNONS

Dennis Collander klar för Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

U21-landslagsmannen Dennis Collander kan nu titulera sig Hammarbyspelare. 19-åringen har skrivit på ett avtal som sträcker sig över fyra och ett halvt år, efter att Hammarby nått en överenskommelse med Örebro SK om en övergång.

– Dennis är en av landets mest lovande spelare i sin årskull, och han kommer att konkurrerar om en startplats direkt hos oss, säger Jesper Jansson.

 

Hammarby har gjort sitt fjärde nyförvärv inför årets säsong. Västeråsbördige mittfältaren Dennis Collander, närmast från Örebro SK, är Bajentruppens senaste tillskott.

 

– Vi har följt Dennis ända sedan han spelade i Skiljebo, och fortsatt hållit koll hans utveckling i Örebro. Vi ser honom som en så kallad high potential player, och han är en av Sveriges mest lovande i sin årskull. Vi nosade på honom redan i somras när Aimar Sher såldes till Italien, och nu var det ännu mer naturligt att ta hit honom i och med att vi sålde Aziz till Genk. Dennis är en lovande allround mittfältare, som ligger långt framme i sin utveckling, och han är även en stabil, bra person vid sidan om planen. Trots sin låga ålder har han över 30 allsvenska matcher i benen så vi får in en spelare som kommer konkurrera om en startplats direkt, säger Jesper Jansson.

 

Dennis Collander lämnar Örebro SK efter tre år i Närkeklubben. Den allsvenska debuten skedde 2020, och efter en stark vårsäsong 2021 blev Dennis i somras uttagen i det svenska U21-landslaget, i samma trupp som Oliver Dovin.

– Jag gillar tänket Hammarby har, jag gillar spelsättet och att det är en stor klubb med ambitioner, det är därför jag är här. Nu är målet att bidra så mycket jag kan för att laget ska nå framgång och vinna så många matcher som möjligt, säger Dennis Collander.

 

Dennis fotbollsbana började i Västeråsklubben Barkarö SK, innan han gick vidare till Skiljebo SK som 11-åring, och från Skiljebo tog han alltså klivet till Örebro SK 2019.

Dennis, som är i slutfasen av rehabträningen för en skada han ådrog sig i höstas, ansluter i veckan till Hammarbytruppen.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS