ANNONS

Detta gäller inför Europa League-kvalets lottning

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

I morgon måndag klockan 13.00 lottas den första kvalrundan till Europa League där Hammarby i och med fjolårets tredjeplats i Allsvenskan finns representerat. Här är förutsättningarna inför lottningen.

 

Hammarby kliver in i den första rundan av Europa Leagues kvalspel. Innan dess har en preliminär kvalrunda spelats, den lottades igår, och där är det laget med bäst ranking som avgör huruvida det lag som går vidare blir seedat eller ej.

 

Hammarby kommer att vara seedat och därmed möta ett oseedat lag. Tidigare år har Uefa tagit hänsyn till geografiska aspekter i lottningen till den första kvalomgången. I år är det dock nya tider och istället för gruppindelning inför lottning beroende på geografi har lagen delats in beroende på reserestriktioner mellan olika länder på grund av pandemin.

 

Den största nyheten i år är annars att kvalet spelas helt utan publik med enkelmöten där lotten avgör vilket lag som är hemmalag.
Matchen kommer att spelas torsdagen den 27 augusti och motståndare, beroende på seeding och ”gruppindelning” kan bli:
 

  • Puskas Akademia FC (Ungern)
  • MKS Cracovia Krakow (Polen)
  • PFC Slavia Sofia (Bulgarien)

 

Lottningen sänds på Uefas hemsida.

 

Skulle Hammarby avancera till omgång två i kvalet delas kvalspelet upp. Där de lag som eliminerats från Champions Leagues kvalspel lottas mot varandra medan de andra, däribland Hammarby, lottas på nytt. Här talar allt för att Hammarby inte kommer att vara seedat i lottningen. Matchen lottas 31 augusti och spelas 17 september.

 

Efter den andra kvalomgången återstår en tredje (lottning 1 september och match 24 september) och ett playoff (lottning 18 september och match 1 oktober) innan vinnare kvalificerar sig för gruppspel.

Gruppspelet kommer dock spelas som vanligt med dubbelmöten hemma och borta mellan den 22 oktober och 10 december.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS