toggle menu

Duo från Bajens P19-lag till Serie A-klubbar

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Vänsterfotade vänsterbacken Noah John är klar för italienska Cagliari Calcio på ett lån med köpoption och forwarden José Likendja går till Genoa CFC, en permanent övergång. Båda är födda 2003 och tillhör Hammarbys P19-lag. – Jag önskar båda spelarna ett stort lycka till! Detta är ytterligare ett kvitto på att vi fortsätter leverera spelare, både till utlandet och svensk elitfotboll, säger P19:s huvudtränare Fredrik Samuelsson.

 

 

Martin Sundgren, chefstränare för P16-P19-lagen:
– Noah Åstrand John är en utomordentligt seriös spelare och dessutom en mycket mogen person trots sin ringa ålder. Det tillsammans med goda fotbollskvaliteter gör att det blir intressant att följa hur långt det kan ta honom.

 

– José Likendja är en säregen forwardsprofil med både finurlig och kraftfull genombrottsstyrka. Kan han charma italienarna? Jag hoppas!

 

John och Likendja följer i Jonathan Jorges fotspår, som nyligen lånades ut till Venezia FC. Gemensamt för dessa tre är att de har varit en kort tid i Hammarby Akademi – alltså raka motsatser till Oliver Dovin, Aimar Sher och Williot Swedberg som spelat i akademin sedan barnsben. John kom till Hammarby inför denna säsong från IK Frej medan Jorge anslöt från Täby FK och bara var i akademin i ett par månader innan han gick till Serie A-klubbens Primaveralag. Likendja kom från Vasalund för lite mer än ett och ett halvt år sedan.

 

Akademichef Jocke Rydberg:
– Philip Berglund, som ansvarar för scouting och rekrytering i akademin, har gjort ett utmärkt jobb och hans öga för talanger är bevisligen mycket bra. 

 

– Det är extremt få som tar sig igenom nålsögat in på Tele2 i vårt A-lag som Aimar, Oliver, Williot och även Jusef Erabi gjort under det senaste året. Övergångarna för Noah, José och Jonathan är lysande exempel på bredden i vår verksamhet och visar på att samtliga spelare i våra äldsta lag har möjlighet att bli elitfotbollsspelare.

 

– Det här blir så klart en erfarenhet för killarna som jag hoppas dom klarar av att omsätta till reell utveckling för att bli varaktiga och kvalitativa fotbollsspelare, fyller Sundgren i.

 

 

Serieledning

 

Dovin, Sher, Erabi, Swedberg, Ludvig Svanberg, Mayckel Lahdo, Aziz Harabi, Jonathan Jorge, Emil Roback, Amar Dzevlan och nu alltså även Noah John och José Likendja är alla födda 2002-2004 och nämnda namn utgör fulla dussinet spelare. Dessa har alla gått vidare från akademin till A-laget, till HTFF i division 1 eller till utländska proffsklubbar och gemensamt för dessa är att de alla fortfarande har åldern inne för att spela i P19-Allsvenskan.

 

– Trots detta, att vi levererat mer än en startelva till nästa nivå, leder vi den norra P19-Allsvenskan, vilket är anmärkningsvärt! Huvudtränare Fredrik Samuelsson och hans stab samt övriga akademitränare har gjort ett mycket imponerande jobb, säger Jocke Rydberg.

 

 

Titelstrid, UEFA Youth League och Skandinaviska Mästerskapen

 

Nu väntar en intensiv och stimulerande höstsäsong för laget med slutstrid i P19-Allsvenskan och spel i UEFA Youth League (motsvarande Champions League för ungdomar), där anrika Glasgow Rangers blir första motståndaren. Därefter följer Skandinaviska Mästerskapen i Marbella, där de tre bästa P19-lagen från Danmark, Norge och Sverige gör upp om äran att bli bäst i Skandinavien.

 

– Vi kan omöjligt få till en bättre matchmiljö för vårt P19-lag. Förutsättningarna för ännu fler spelare att nå eliten är optimala, avslutar Rydberg.

 

 

Foto: Kenta Jönsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS