toggle menu

ANNONS

Edinson och Dennis först på plats när läktaren "öppnade"

Av Love Gustafsson, Publicerat för 3 veckor sedan.

Till årets hemmapremiär fick Hammarby som bekant spela inför publik igen, om än i ytterst begränsad omfattning. Av de åtta som lottats fram var Dennis Cessan och hans son Edinson de första som klev ut på läktaren till en Bajenmatch i egenskap av publik på nära ett och ett halvt år.

– Det kändes otroligt att just vi vann en biljett, säger Dennis.

 

Dennis Cessan menar själv att han inte är känd för att vara ute i god tid, men när entrén till den västra läktaren slogs upp i lördags var det han tillsammans med sin son Edinson som först steg in genom dörren.

– Ett par dagar innan vi fick beskedet hade vi faktiskt pratat om hur sjukt det hade varit om vi vann, så det kändes otroligt att just vi vann en biljett. Edinson trodde inte på mig förrän vi var inne på arenan. Det var såklart efterlängtat och roligt att få gå på fotboll igen, samtidigt som det kändes väldigt konstigt både innan, under och efter matchen, berättar Dennis.

 

Dennis och Edinson Cessan just efter de stegat in genom entrén

 

Dennis och Edinson delade alltså läktarsektionen med ytterligare sex personer, och tillsammans med de restauranggäster som såg matchen från terrasslogerna runt om arenan bjöd de på både sång och ordentligt måljubel.

 

– Jag tycker alla där inne gjorde sitt bästa för att skapa en så bra inramning som möjligt. Sett till stämningen var det helt klart ett steg framåt jämfört med matcherna utan publik, men jag ser precis som spelarna fram emot fullsatta läktare igen.

 

Foto: Bildbyrån

 

Dennis och Edinson och de andra på plats fick ju också bevittna en seger, och Dennis beskriver sig vara ”försiktigt optimistisk” till årets grönvita upplaga. Nu kommer det dock dröja för Dennis och Edinson innan nästa besök på Bajenhemmamatch. De som vunnit utlottningen finns inte med i de framtida dragningarna.

 

– Det känns så klart tråkigt att inte kunna gå på fotboll på ett tag, men jag hoppas kommande vinnare får en lika fin eftermiddag som vi hade, och att vi så småningom kan fylla arenan igen, avslutar Dennis.

 

Nästa hemmamatch i herrallsvenskan spelas den 2 maj mot BK Häcken, då åtta nya säsongskortsinnehavare kommer att vara på plats. Läs mer här om hur Hammarby Fotboll resonerar kring publikbegränsningarna, och varför klubben väljer att ta in åtta personer, vilket är det tillåtna antalet på publika evenemang.

 

Foto överst: Therese Back

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS