toggle menu

ANNONS

Edvin Kurtulus väljer svenska landslaget

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 månad sedan.

Hammarbyförsvararen Edvin Kurtulus har kallats till Kosovos A-landslag, men väljer att tacka nej för att istället kunna representera Sverige. Handlingarna som krävs för att byta landslag har skickats till FIFA, och nu inväntar Edvin och den svenska landslagsledningen det officiella beslutet.

 

Edvin Kurtulus har regelbundet representerat Kosovo i U21-sammanhang, och för spelare med dubbla medborgarskap är det möjligt att byta landslag innan man debuterar i A-landslagssammanhang. Och Edvin har nu gjort sitt val.

 

– Med anledning av det som cirkulerar i media angående mitt val av landslag så vill jag bara säga att jag är väldigt stolt att Kosovo vill ha mig i sitt A-landslag men uttagningen ställer mig inför ett val jag måste ta. Jag har äran att älska två länder men jag har också ett ansvar, att ta ett beslut som ska kännas rätt innerst inne. För mig ligger både Sverige och Kosovo varmt om hjärtat. Eftersom jag är född, uppvuxen och fotbollsfostrad i Sverige så känns det helt rätt att det är Sverige jag vill representera. Jag har haft flera bra samtal med Janne Andersson och hoppas att jag inom kort kan kalla mig svensk A-landslagsman. Pappersarbetet är igång och jag hoppas det går fort och smidigt så jag eventuellt kan ansluta till nästa samling, säger Edvin.

 

Förbundskapten Janne Andersson:

 

– Jag och Edvin har pratat och haft ett bra samtal. Nu när han blivit uttagen till Kosovos A-lagstrupp har han behövt ta ett aktivt val vilket landslag han vill representera i framtiden. Jag är mycket glad över att det är Sverige som han valt, säger han till svenskfotboll.se.

 

När Edvin formellt får klartecken att representera Sverige återstår att se. Landslagsledningen hoppas på att ärendet avklaras så snart som möjligt.

 

– Processen är igång men innan FIFA lämnat sitt officiella beslut kan Edvin inte representera något landslag. Vi kan inte säga hur lång tid det tar men gör vad vi kan för att påskynda ärendet. Är det klart innan nästa samling är slut så är tanken att han kan ansluta till truppen, säger landslagschef Stefan Pettersson.

 

För det svenska landslaget väntar närmast fyra matcher i Nations League under första halvan av juni.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS