Efter 1-1 mot River Plate - Piñones-Arce har gott hopp om avancemang i Copa Ipiranga Sub 20

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 månad sedan.

Hammarby spelade på onsdagen den tredje gruppspelsmatchen i Copa Ipiranga Sub 20 i Brasilien. Denna gång var det argentinska River Plate som stod för motståndet, och matchen slutade 1-1 efter två sena mål.

– En väldigt bra match mellan två väldigt bra lag, säger Pablo Piñones-Arce, som coachar laget.

 

Hammarby är som bekant representerade i U20-turneringen Copa Ipiranga i Brasilien, och man vann öppningsmatchen i gruppspelet mot uruguayanska Nacional, förlorade mot brasilianska Gremio och spelade alltså nu senast 1-1 mot River Plate.

 

Pablo Piñones-Arce är mycket nöjd med både kvaliteten på själva matchen mot River Plate, och på Hammarbys genomförande av den.

 

– Det blev en väldigt bra match med två väldigt bra lag. River Plate var väldigt fysiska i sitt spel, rent av fula om man ska vara ärlig, men jag tycker vi står upp väldigt bra, och vi är riktigt stabila som lag. Vi släpper till någon chans, men det är vi som har de största chanserna i matchen. Deras målvakt gör en stark match, och vi har bland annat två avslut inne i straffområdet som går över, så med lite mer koncentration i avslutslägena så hade det varit vi tagit ledningen.

 

Istället blev det River Plate som tog ledningen i slutskedet av matchen, detta efter de behållit trycket mot Bajenmålet efter en hörna. Men Hammarby tog sig samman.

– Vi är ett lag som inte är rädda för att ta initiativ, och spelarna formerade sig direkt för en slutforcering innan jag ens ropa ut att vi ska spela vårt forceringsspel. River Plate var förstås måna om att stänga igen fram till slutsignalen gjorde sig väldigt centrerade framför mål, men vi utnyttjar ytorna som fanns på kanterna. Vi får in ett fint inlägg som Aziz går upp och nickar, målvakten gör en bra räddning och ”Theo” (Theodor Johansson) slår in returen. Det finns en imponerande stark moral i det här laget, en härlig vi ger aldrig upp-anda, berättar Pablo.

 

Matchen slutade alltså 1-1 efter Bajens kvittering på övertid. Därmed har laget fyra poäng, och chans att gå vidare till slutspel. Men då lär det krävas seger i den avslutande gruppspelsmatchen mot Corinthians, en match som spelas klockan 15.30 på fredagen lokal tid (19.30) svensk tid. Trots det intensiva schemat har Pablo delvis kunnat scouta den kommande motståndaren.

 

– Jag har bara kunnat se delar av matcherna de andra lagen i gruppen spelar, eftersom vi behöver komma tillbaka till hotellet så snabbt som möjligt för att påbörja återhämtningen på grund av det täta matchandet, men jag har hunnit se en halvlek här och där. Och Coritnthians är ett lag som spelar väldigt rakt, och är förstås ett starkt lag som har några spelare som sticker ut med sin individuella skicklighet. Men jag ser stora möjligheter för oss att vinna matchen, bara vi fortsätter med den inställning vi har haft hittills och om vi presterar den fina fotboll som vi gjort så här långt. Jag kan säga att vi har gjort ett stort intryck på alla här nere, det pratas mycket om Hammarby och vårt spel här. Och vi fortsätter att fokusera på oss och vårt spel, oavsett motstånd, precis som vi gör i A-laget.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS