Efter provspelet – Hammarby tecknar låneavtal med ivoriansk duo

Av Love Gustafsson, Publicerat för 3 månader sedan.

Mittbacken Aziz Outtara Mohammed och anfallaren Loue Bayere Junior besökte i förra veckan Hammarby och deltog på lagets träningar. Duon, som kommer från Asec, samma akademi som Odilon, gjorde ett så pass gott intryck på Hammarbys ledarstab att man väljer att teckna ett låneavtal med dem, med köpoption. Avtalet träder i kraft när transferfönstret öppnar den 15 juli.

 

Hammarbys samarbete med Asec inleddes i och med de första kontakterna rörande Odilon Kossounou för två och ett halvt år sedan, och sportchef Jesper Jansson och chefsscout Mikael Hjelmberg har besökt den ivorianska akademin vid ett flertal tillfällen sedan dess. Vid ett av dessa besök fick de upp ögonen för Aziz och Loue.

 

– Vi såg Aziz och Loue när vi besökte Asec för ungefär ett och ett halvt år sedan, och kunde konstatera att det var två bra och spännande spelare. Nu fick vi tillfälle att ta hit båda spelarna i samband med att de var med Asec i Europa för en turnering, vilket gjorde att vi kunde uppdatera oss på var de står just nu. Sedan har de gjort så pass bra ifrån sig att vi valde att knyta dem till oss, berättar Mikael Hjelmberg.

 

Båda spelarna är 18 år gamla och har fått hela sin fotbollsutbildning i Asec, Aziz som försvarare och Loue som anfallare.

 

– Aziz är mittback i grund och botten, som kan även kan spela som central mittfältare. Han är spelskicklig, har ett bra passningsspel och har en bra längd, och han har potential att kunna utvecklas rent fysiskt. Det är välutbildad och talangfull spelare i största allmänhet, och vi är nyfikna på var hans potential kan ta honom med hjälp av våra tränare och vår utvecklingsmiljö, säger Mikael Hjelmberg och fortsätter:

 

– Loue är forward, som även spelat en del som ytter, men vi ser honom främst som forward. Han är snabb, stark och kraftfull, en bra avslutare som behärskar både target-spelet och djupledsspelet. Precis som i fallet med Aziz är det en spelare vi ser stor potential i, och vi har förstås som ambition att utveckla honom till en ännu bättre spelare.

 

De båda spelarna kommer att börja träna redan nu med laget, för att bli tillgängliga fullt ut i sommar.

– Vi in dem på lån hos oss som formellt träder i kraft när sommarfönstret öppnar, och det halvår lånekontraktet sträcker över kommer vi att använda för att utvärdera dem, och så klart att utveckla dem. Som sagt, det är två spelare som vi ser en potential i, och faller det väl ut hoppas vi kunna göra övergången permanent. Under hela den här processen har vi haft en väldigt bra dialog med Asec, och vi avser att utveckla vårt samarbete med dem ytterligare. Odilon blev en framgång för oss alla, så ambitionen att utveckla samarbetet är ömsesidigt, säger sportchef Jesper Jansson.

ANNONSER

Comments

comments