Efter säsongens publiksuccé – kapaciteten utökas på Hammarby IP

Av Redaktionen, Publicerat för 4 månader sedan.

Hammarby Fotboll har under en tid sett över möjligheten att utöka kapaciteten på Hammarby IP och kan nu med glädje meddela att nya maxkapaciteten blir 3100 åskådare. – Vi väljer att föra in detta redan nu, då vi har två fantastiska matcher kvar som vi har stora förhoppningar om att kunna sälja slut, säger Andreas Jonsson, evenemangsansvarig för damernas hemmamatcher.

 

Under säsongen har det skett en stark publikutveckling på Hammarby IP i samband med hemmamatcherna i Elitettan och på den östra läktaren klacksektionen för varje match som går. Med anledning av detta har klubben under en tid sett över möjligheterna att utöka publikkapaciteten och i det senaste nyhetsavsnittet av vår podcast Just idag kunde vi avslöja en rolig nyhet  att maxkapaciteten på Hammarby IP nu utökas med 700 åskådare – från 2400 till 3100. Den nya siffran börjar gälla omgående och gäller tills vidare. 

 

Det handlar dock inte om någon ny läktarsektion, utan snarare att utnyttja det befintliga området.

– På de matcher vi har haft mycket folk under säsongen har vi märkt att det fortfarande funnits gott om plats kvar inne på själva anläggningen. Vi har ett fast antal platser på våra läktare – den västra huvudläktaren, den östra läktaren samt norra ståplatssektionen. Det handlar därför inte om att bygga någon ny läktare, utan det blir områdesbesökare som kommer kunna befinna sig inom arenaområdet kring de avspärrningar, staket och gångar som finns, säger Andreas Jonsson, och fortsätter: 

 

– Vi som klubb jobbar hela tiden långsiktigt med det här och vi vill bygga och lägga grunden för en stor publik nere på Hammarby IP. Det här är ett beslut som gör att vi kan fortsätta arbete med just detta. Förutom en större intäktsmöjlighet ger det här oss ännu bättre förutsättningar att utveckla den fantastiska atmosfären på plats och jag tror att säsongsavslutningen kommer blir något alldeles extra.

 

Klicka här för att köpa biljetter till hemmaderbyt mot AIK den 12/10!

 

Klicka här för att köpa biljetter till säsongsavslutningen mot Uppsala den 27/10!

 

Klicka här för att ladda ner senaste avsnittet av Just idag.

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS