ANNONS

EL: Speldag och avsparkstid för Hammarbys kvalmatch klar

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

Hammarby kliver som bekant in i Europa League i första kvalomgången där vi möter ungerska Puskás Akadémia FC, och efter måndagens lottning är det nu bekräftat att matchen kommer att spelas torsdagen den 27 augusti, med avsparkstid 19.00 på Tele2 Arena.

– Den här matchen är en stor utmaning för oss, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Om ett par veckor börjar alltså Hammarbys Europaäventyr. Matchen mot Puskás Akadémia avgörs i ett enkelmöte som spelas på Tele2 Arena den 27 augusti med start klockan 19.

– Vi ser så klart mycket fram emot matchen, och av de tre lag vi kunde ställas mot var nog Puskás Akadémia det tuffaste motståndet. Det är ett lag med spelare från bland annat Tjeckien, Holland och Portugal som har fina meritlistor, så det är ett lag med kvalitetsspelare, säger Jesper Jansson.

 

Puskás Akadémia bildades 2005, och efter fjolsäsongens tredjeplats gör klubben sig nu redo för sin första medverkan i internationellt Europaspel. Även om Hammarbys lagledning just påbörjat sin scouting av motståndaren, så slår Jesper Jansson fast att Hammarby med största säkerhet kommer att ställas mot ett lag som spelar en fotboll som skiljer sig en del från vad de grönvita spelarna är vana vid.

– Att spela i Europa är något annat än Allsvenskan. Spelet är annorlunda, och i år, när de första matcherna nu avgörs i enkelmöten, går det inte att spela på resultat på samma sätt som vid dubbelmöten. Vi har så klart en stor fördel av att få spela på vår hemmaplan, och det handlar om att gå in helhjärtat för vinst, säger han.

 

Matchen mot Puskás Akadémia kommer att tv-sändas, men det är ännu inte klart i vilken kanal/plattform. Vi återkommer med info.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS