Elin Bergkvist till Hammarby

Av Mattias Jansson, Publicerat för 5 månader sedan.

Bajen stärker defensiven med IFK Kalmars mittback Elin Bergkvist. Den 24-åriga norrbottniskan, som innan sina två år i Småland främst spelat för Piteå, har utöver 68 allsvenska matcher också representerat Sverige i de tre äldsta ungdomslandslagen.

 

– Det känns jättebra att ha skrivit på för Hammarby. Det är en förening där jag kan bidra med mina egenskaper och samtidigt utvecklas ännu mer. Jag tror att säsongen 2019 kommer att bli väldigt spännande och jag ser fram emot att vara med på den resan, säger Elin Bergkvist.

 

– Vi är väldigt glada för att Elin har valt att komma till Hammarby. Vi har sökt en mittback och känner att Elin är rätt, med sin karaktär och sin erfarenhet av främst Damallsvenskan men även Elitettan, säger sportchef Johan Lager.

 

Elin Bergkvist har Luleå-föreningen Notvikens IK som moderklubb, men flyttade som 16-åring till Piteå IF. Där slog hon igenom rejält 2014, med en given plats i startelvan och fem matcher U23-landslaget, att lägga till tiotalet framträdanden i yngre blågula lag. Därefter var dock olyckan framme; efter en skada hade Bergkvist besvär med att ta tillbaka sin startplats och lånades emellanåt ut till Sunnanå SK.

 

Att det bara bjöds åtta respektive fyra allsvenska chanser i PIF-elvan 2015 och 2016 föranledde en nystart i IFK Kalmar. Där blev mittbacken en viktig pjäs, när klubben för första gången nådde Damallsvenskan. Som bekant räckte Kalmar-kamraterna inte till i finrummet, och man får ta nya tag i Elitettan. Och det gör alltså 172 centimeter resliga Elin Bergkvist också – men i grönvit skrud.

 

Varmt välkommen till “Kanalplan”, Elin!

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments