toggle menu

Ellen Gibson stannar i Bajen – ”Otroligt inspirerande och ärofyllt”

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

18 säsonger för moderklubben Hammarby IF med 145 tävlingsmatcher och sex baljor på A-lagsnivå hittills – nu förlänger Ellen Gibson sitt kontrakt. Vi får därmed se “Gibbe” i Bajen i åtminstone två år till framöver.

 

Med undantag för en kortare sejour i USA för fem år sedan har 24-åriga Ellen Gibson varit Bajen trogen sedan bollskolan – säsongen 2021 blir hennes artonde i grönvit skrud. Den allsvenska debuten gjorde ”Gibbe” redan som 15-åring. Nu blir det alltså fler framträdanden på högsta nivå för balansspelaren.

 

– Ellen har gjort en stark säsong och betyder mycket för oss. Hon är en profil som ger allt för laget och inte viker sig en tum. Vi är mycket glada över att Ellen förlänger avtalet med oss och vill vara med på vår satsning framåt, säger Hammarby Fotbolls sportchef Johan Lager.

 

 

Ellen Gibson var en bärande spelare för HIF denna uppflyttningssäsong och startade i 20 av 26 seriematcher, medan det blev tre inhopp. Frånvaron kom sig av en utslagen framtand med följande operation – och kanske är piratdagarna över för henne när tävlingssäsongen drar igång i mars. Hur som helst, så ser Gibson fram emot ytterligare ett kapitel i sin grönvita karriär.

 

Ellen Gibson om kontraktsförlängningen:
– Det känns otroligt kul, inspirerande och ärofyllt att förlänga i ytterligare två år med Hammarby som är klubben i mitt hjärta. Jag trivs väldigt bra med spelarna, ledarstaben, organisationen och supportrarna. Passionen, kärleken och engagemanget som finns i och runt klubben gör att jag känner en stolthet över att bära den grönvita tröjan och representera Hammarby.

 

– Vi har en fantastisk säsong i ryggen, där vi tagit stora kliv i vår utveckling både kollektivt och individuellt. Jag är verkligen motiverad att fortsätta bidra och vara en del av vår fortsatta resa tillsammans.

 

Foton: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments