toggle menu

ANNONS

Emil Roback till AC Milan

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby är överens med AC Milan om en övergång för Emil Roback. Den 17-årige offensiva talangen lämnar därmed grönvitt och fortsätter sin karriär i en av världens största klubbar.
– Vi önskar Emil stort lycka till, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

Emil Roback skrev inför årets säsong kontrakt med Hammarbys A-lag, efter tre år i klubbens akademiverksamhet. Det har samtidigt funnits intresse för Emil från utländska klubbar under en tid, och nu står det klart att anfallaren lämnar Hammarby för AC Milan.

– Vi är väldigt stolta över att vi får till en så här stor övergång för en spelare från vår akademiverksamhet. Flera stora klubbar i Europa har velat få över Emil, och nu på slutet har Hammarby varit överens med två klubbar, så det är alltså Emil som gjort det slutgiltiga valet. Förhandlingarna med AC Milan har varit en positiv erfarenhet, och vi har haft en god dialog under hela den här processen, säger Jesper Jansson.

 

I och med att Emil Roback nu lämnar blev hans enda A-lagsframträdande i tävlingssammanhang inhoppet mot IFK Göteborg i cupkvartsfinalen. Någon allsvensk match i grönvitt blev det alltså aldrig.
– I den bästa av världar ska de spelare som går hela vägen genom vår egen verksamhet få springa ut inför vår hemmapublik innan de drar vidare. Men budet var så pass bra, och dessutom fanns det ett starkt önskemål från Emil att genomföra övergången, säger Jesper Jansson, och fortsätter:

 

– Det är som sagt en stor övergång för klubben, och vår akademi med akademichef Joakim Rydberg och cheftränare Martin Sundgren i spetsen förtjänar allt beröm de kan få. Vi har ju nyligen skrivit nytt kontrakt med Aimar Sher, och nu får vi till den här övergången för Emil – båda spelare som skolats i vår akademi. Vi börjar verkligen se resultatet av det hårda målmedvetna arbetet som bedrivits i akademin under en längre tid. Nu önskar vi Emil stort lycka till, och det ska bli intressant att följa en så stor talangs fortsatta utveckling i AC Milan.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments