toggle menu

Emilia och Britta förlänger med Hammarby

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Det står nu klart att Emilia Larsson och Britta Gynning förlänger sina kontrakt med Hammarby, över säsongen 2023 respektive året ut. Läs kommentarer från sportchef Johan Lager, Emilia och Britta här.

 

Nyss 23 år fyllda Emilia Larsson kom till Hammarby inför säsongen 2019 och har sedan dess gjort 33 mål på sina 63 serieframträdanden. I år har hon svarat för fem allsvenska baljor, däribland flera poänggivande sådana. I juni debuterade yttern i U23-landslaget och nätade direkt, mot Frankrike. Larsson må komma från en håla, och debuterade för Linköpings FC redan som 15-åring, men för Bajen ska hon måla även framöver då hon förlänger kontraktet till 2023.

 

Britta Gynning anslöt också hon till HIF 2019 och har sedan vaktat den grönvita buren i 43 seriematcher. Den 25-åriga målvakten har sedan tidigare allsvensk erfarenhet från spel i Eskilstuna United och AIK. Nu står det klart att Gynning, som hade ett kontrakt över vårsäsongen, stannar i Hammarby under hösten.

 

Sportchef Johan Lager om kontraktsförlängningarna:
– Emilia har haft en fin utvecklingskurva i Hammarby och vi är glada över att hon vill fortsätta den hos oss. Emilia har varit tydlig i förhandlingarna att hennes prioritet har varit Hammarby. Vi skall nu tillsammans fortsätta bygga Hammarby mot toppen.

 

– Britta är viktig för oss, så det känns såklart mycket bra att vi har kommit överens om att hon kommer att vara kvar i höst. Hur det blir i framtiden kommer vi fortsätta diskutera under hösten.

 

Emilia Larsson:
– Det fanns intresse från andra föreningar, men jag valde att följa hjärtat, och det är grönt och vitt! Jag tror att jag kan fortsätta min utveckling här för att närma mig en plats i A-landslaget på sikt. Jag tror att både Pablo och “Ludde” är de som kommer kunna hjälpa mig att nå mina mål jag satt upp för min framtida utveckling här i Hammarby.

 

Britta Gynning:
– Det känns väldigt roligt att fortsätta säsongen ut med Hammarby. Det var alltid självklart att Hammarby är den klubb jag vill spela i och jag ser sjukt mycket fram emot hösten. Både då det känns som att vi har något riktigt bra på gång, men kanske främst för att förhoppningsvis få se ännu mer underbar publik på “Kanalplan”.

 

Foto: Kenta Jönsson och Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS