toggle menu

ANNONS

Erkan Zengin och Nikola Djurdjic ej spelklara till premiären

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

Pappersexercisen för Hammarbys två senaste nyförvärv har dragit ut på tiden, vilket tyvärr innebär att varken Erkan Zengin eller Nikola Djurdjic hinner bli spelklara till söndagens allsvenska premiär.
 
 
Sportchef Jesper Jansson förklarar:
 
– Vad gäller Erkan är det hans förra klubb i Turkiet som vägrar godkänna övergången i FIFA:s administrativa system. Det medför att Erkan inte är spelklar för oss ännu. Våra advokater driver nu på mot det turkiska fotbollsförbundet och hos FIFA så att vi ska få ett så kallat temporärt speltillstånd. Vi är helt säkra på att det kommer att lösa sig, men det tar minst sagt lite längre tid än man skulle kunna önska.
 
 
I Nikola Djurdjic fall handlar det om att arbetstillståndet ännu inte är utfärdat.
 
– Nikola Djurdjic har fått sitt speltillstånd av Svenska Fotbollförbundet, dock har inte Migrationsverket mäktat med att få fram arbetstillstånd i tid. Vi har lämnat in ansökan direkt i samband med att kontraktet skrevs, men på grund av arbetsbelastning och sjukdom har Migrationsverket, trots starka påtryckningar från oss, inte hunnit leverera. Våra ärenden hos myndigheten brukar i regel hanteras snabbt och effektivt, så har tyvärr inte varit fallet denna gång. Nikola kommer att få arbetstillståndet under nästa vecka, vilket innebär att han kommer vara helt spelklar till matchen mot Blåvitt, säger Jesper Jansson och fortsätter:
 
 

– Jag vill poängtera att vi följt våra rutiner i båda de här fallen. Samtidigt känns naturligtvis väldigt trist att vi inte kan använda oss av Erkan och Nikola i premiären, både för oss och för våra supportrar, men kanske allra mest för de båda spelarna. Fast nu är det bara att köra på – vi har en slagkraftig trupp och kommer att ställa en mycket stark startelva på banan på söndag.

ANNONSER

Comments

comments