toggle menu

F15-landslaget: Sex HIF-talanger till läger i Göteborg

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

1-4 september håller Sveriges F15-landslag sin första landslagssamling med nya kullen i Göteborg. Förbundskapten Lotta Hellenberg har tagit ut 46 talangfulla spelare och hela sex av dessa kommer från Hammarby IF. Det gäller Bella Andersson, Elli Tsilichristos, Lykke Ihrfelt (bilden ovan), Maja Wangerheim, Nellie Andersson Markovic och Smilla Holmberg. Grattis och lycka till!

 

 

Utöver namnen ovan finns även Leia Jutterström på reservlistan.

 

Chefstränare Ida Skog Mbarka om kallelsen:
– Det är otroligt kul att sex av våra Hammarbyspelare blivit kallade till sin första landslagssamling! Flickakademin är fortfarande ung men den växer ständigt och fler och fler duktigt utbildade spelare kommer fram från vår verksamhet. Spelarna som fick se sina namn på listan för det nya F15-landslaget ska känna sig stolta över sina prestationer och sitt hårda slit som tagit dem till denna kallelse, men samtidigt vara ödmjuka över de utmaningar som kommer. Att se samlingen som ett tillfälle att växa, utbildas och skaffa erfarenheter de kan ta med sig hem till “Kanalplan”.

 

– Jag hoppas och tror att spelarna växer efter en sådan här samling. Det är något alldeles extra att få träna och spela tillsammans med andra extremt duktiga fotbollsspelare från hela Sverige. Tjejerna kommer inte alltid att spela med samma människor livet ut. En del i utbildningen är att kunna spela med andra och alla utmaningar det medför, utmaningar man kommer stöta på i A-lag och i landslagssammanhang framöver. Våra yngre förmågor i flickakademin blir bara bättre och bättre. Vår akademi är endast är inne på sin fjärde säsong och tar hela tiden kliv, och att så många kallas från oss är ett steg i rätt riktning – hela flickakademin är stolta, säger Ida, som fortsätter:

 

– Det är extra häftigt att Smilla Holmberg, som har Hammarby IF som moderklubb, når ett landslagsläger. Hon började i Bajen redan som åttaåring. Det är en förebild för alla yngre spelare i hela vår verksamhet. Värt att nämna är att vi har betydligt fler duktiga spelare som knackar på dörren, som inte blev kallade den här gången. Det vi som klubb vill skicka med oss till dem är att fortsätta tro på sig själv, fortsätta att träna och utvecklas – er tid kommer också.

 

Se hela truppen här.

 

Följ gärna Hammarbys flickakademi och pojkakademi på Instagram för fler uppdateringar om våra talanger!

 

 

Foto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments