F19: 1-3-förlust mot Piteå – "De får det väl lätt"

Av Redaktionen, Publicerat för 8 månader sedan.

Hammarby föll med 1-3 i söndagens match mot tabellsexan Piteå, den sista på hemmaplan i Svenska Spel F19 Norra. Norrbottniskorna gick ifrån till 0-3 redan under första halvlekens inledande hälft, och trots en bättre andra halvlek kom inte Bajen närmre än Josefin Löbels reducering. – Deras forwards är skickliga och vi tar med oss lärdomen att fotbollen är svåraste bollsporten att göra mål i, säger tränare Axel Fröding, som berättar mer om matchen i artikeln.

 

HIF ställdes på söndagen mot ett PIF som låtit tre A-lagsnamn resa ner till Södermalm, medan de grönvita mönstrade en ren F19-uppställning. Två av gästernas tidiga mål gjordes också av spelare som tillhör A-truppen – 16-åriga stortalangen Vilma Koivisto som är bofast i Finlands F19-landslag, och förra Assi-mittfältaren Johanna Antti som debuterade under fjolårets guldsäsong. Hammarby kunde efter de tidiga baklängesmålen inte få Piteå i gungning.

 

Fröding summerar matchen så här:
– Vi inleder katastrofalt med tre insläppta, där motståndaren får det väl lätt att ta sig fram till mål. Piteås forwards är skickliga och de slår gärna på yta mot dem. Man får passa på att kredda dem för skickliga avledande löpningar som deras forwards tar för varandra, vilket bäddar för högoktaniga målchanser. Efter några justeringar taktiskt får vi bättre koll på dem och kan neutralisera deras offensiva hot, samtidigt som vårt tryck framåt blir bättre.

 

I andra tar vi över mer, men kommer aldrig till mer än ett mål framåt. Vi tar med oss lärdomen att fotbollen är svåraste bollsporten att göra mål i, varför man måste anstränga sig till det yttersta för att inte ge bort matchen första femton. Serieavslutningen mot AIK går av stapeln redan nu på onsdag, så det är bara ladda om!

 

Onsdagens säsongsavslutande bortamöte med AIK har avspark klockan 20.15 på Skytteholms IP. Tabellen finns här.

 

Arkivfoto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments