F19: Alice Ruda poänghjälte mot DIF – "Tjejerna gör en jättematch"

Av Redaktionen, Publicerat för 8 månader sedan.

Som i hemmamötet med Djurgården i juni, där dom blårandiga vann med 2-0 på Hammarby IP, ställdes Bajen i bortareturen mot ett lite äldre och mer meriterat motstånd i bortareturen. Men på Kristinebergs IP fick Hammarby viss derbyrevansch – lagkaptenen Alice Ruda, som redan gjort 1-1 i första halvlek, räddade kryss med sitt 2-2-mål i 87:e minuten. – Vilken styrka att hämta upp två underlägen, gläds tränare Håkan Jensgård.

 

Jensgård summerar måndagskvällens bortaderby:
– Återigen en väldigt jämn och tuff match när vi spelar mot Djurgården, som för dagen var förstärkta med tre-fyra A-lagspelare, däribland Sherifatu Sumaila som är landslagsspelare för Ghana.

 

– Vi inleder matchen bra och för spelet, så det blir lite av en kalldusch när DIF tar sig in bakom oss i tionde minuten och kontrar in 1-0. Vi fortsätter dock att spela bra, och även om vi inte får till de mest solklara chanserna, så nosar vi konstant kring motståndarnas mål. Den välförtjänta utdelning i 34:e då Alice Ruda stänker in kvitteringen från halvdistans. Målet ger oss ny energi och vår press ställer verkligen till det för Djurgården, som varken lyckas vända spelet eller hitta igenom oss. Dock har de fin individuell kvalitet på banan och i minuten före paus får de återigen utdelning på en kontring och gör 2-1. Ett mentalt väldigt tufft mål att släppa in.

 

– Andra halvleken blir något av ett ställningskrig och vi börjar så småningom tröttna en smula, men genom en omdisponering av laget och ett par byten så får vi fram fler spelare längre fram i banan, och forcerar med tre forwards. Det ger till slut utdelning och återigen hämtar vi upp en ledning. Ruda fångar i 87:e upp en andraboll i straffområdet och placerar säkert dit 2-2.

 

– Sammantaget gör tjejerna en jättematch mot Djurgårdens mer namnkunniga lag – och vilken styrka att hämta upp två underlägen och sno med sig en poäng från gräset på Kristineberg. Och så får vi en derbyhjälte i Alice med hennes två mål. En bra kväll på jobbet för tjejerna till slut!

 

Här finns matchfakta, och här hittar du tabellen.

 

Arkivfoto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments