F19: Bajen fortsatt obesegrade – efter stark upphämtning i Västerås

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Det bjöds på högsommarvärme och stekande sol när BK 30 väntade på bortaplan, närmare bestämt på Ringvallens konstgräs i Västerås. Efter att hemmalaget gått upp till 3-0 trummade Hammarby på och kunde reducera innan paus och sedan hämta upp – med bud även på segermål. Bajens baljor gjordes av Merlinda Shabanaj, Saga Waermö och Johanna Lindell. I artikeln hittar du tränare Loke Grahns kommentar om insatsen.

 

– Tokvarmt i Västerås denna söndag. Vi möter ett starkt BK 30 som med sin 4-1-4-1-formation, i försvarsspelet, stänger ner vår speluppbyggnad effektivt. De tar ledningen via en fast situation och gör övriga mål på kontringar. Det säger väl något om matchen. Tycker vi kontrollerar spelet i båda halvlekarna men har svårt med sista passningen. Merlinda gör ett mycket vackert mål på nick i första vilket ger oss viss energi in i pausvilan, summerar Grahn första halvleken.

 

– I andra kommer Saga och Thelma in och vi sätter upp ett tryck direkt efter paus. Saga gör mål snabbt i andra och sen ligger vi på för kvitteringen. Vi spelar mer på ett och två tillslag och hotar dem i djupet konstant. Johanna drar in en frispark med kvarten kvar (se målet här!). Resten av halvleken är en forcering från vår sida där Saga är närmast ett ledningsmål på friläge, men deras målvakt gör en otrolig räddning.

 

– Fantastiskt starkt att orka kämpa in en kvittering i denna hetta och våra inhoppare gör det fantastiskt. Vi är fortfarande obesegrade och tar nu sats mot Djurgården hemma den 21 juni, avslutar Loke Grahn.

 

Hammarby ligger nu på tredjeplats i tabellen, tre poäng före BK 30 med en match till godo. I nästa omgång väntar alltså tabellfemman Djurgården hemma på Hammarby IP, torsdagen den 21 juni klockan 18 –  klicka här för att se tabellen samt hela den kommande omgången.

 

Byten:

Ut: Lisa Wikrén – in: Thelma Sloma 46′

Ut: Cassandra Krook – in: Saga Waermö 46′

Ut: Nova Bäcklund – in: Mizgin Genc  61′

Ut: Julia Hjelm – in: Alice Avén 69′

Ut: Alice Ruda – in: Isabell Hanna 75′

 

Mål:

3-1 Merlinda Shabanaj 40’

3-2 Saga Waermö 51’

3-3 Johanna Lindell 76’

 

 

Arkivfoto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS