F19: Bajen hämtade upp 0-2 i Borlänge – "Nöjda med scenförändringen"

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

Hammarby ställdes, i F19-seriens omstart, mot ett hemmalag som mönstrade sex A-lagsspelare. Bajen gick till paus i 0-2-underläge, men i andra halvlek kunde laget hämta upp till kryss genom två mål av Emilija Filipović, och sånär också vinna.

 

HIF-tränare Håkan Jensgård summerar 2-2-bortamatchen så här:
– Tyvärr inleder vi alldeles för ojämnt såväl i kvalitet som arbetsinsats. I första halvlek skapar vi visserligen flera chanser offensivt, bland annat genom Sharon Sampson som har två distansskott som smiter precis utanför, men dessvärre har vi stora problem med vårt försvarsspel. Särskilt när Kvarnsveden ställer om offensivt, vilket de gör bra – och de får också utdelning två gånger om.

 

– I halvtidsvilan pratar vi igenom hur vi gemensamt måste lyfta oss individuellt på alla plan för att kollektivet ska fungera. Vi justerar även något i vår formation inför andra halvlek, och många saker blir klart bättre. Framför allt äger vi mer av bollen och supportar varandra mycket bättre i försvarsspelet.

 

– Det är en total scenförändring, och vi får direkt ny energi när Emilija Filipović sånär lyckas peta in bollen i ett friläge direkt efter avspark. I minut 53 får hon en ny chans när Sharon Sampson tar sig ner till kortlinjen och lägger in ett kontrollerat inspel, som Emilija slår in med ett tillslag. Vi fortsätter dominera spelet och i 75:e skjuter Isabelle Hanna ett skott som studsar via en försvarare till Emilija, som slår till på volley, och där gör vi 2-2.

 

– Vi fortsätter forcera, men Kvarnsveden står emot hela vägen ut. Totalt sett är det ett rättvist resultat i slutändan, och vi är givetvis nöjda med den hundraprocentiga scenförändringen och upphämtningen mot ett starkt hemmalag. Nu väntar Uppsala kommande söndag.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS