F19: Bajen hämtade upp tvåmålsunderläge – "Bud på mer"

Av Redaktionen, Publicerat för 9 månader sedan.

Hammarbys F19-lag mötte i dag Sundsvalls DFF på hemmaplan, och det blev en svängig tillställning. Sharon Sampson gav Bajen en tidig ledning, men två mål av Celina Karlsson – ett av några förvisso unga A-lagsnamn i gästernas uppställning – vände innan paus. Karlsson slog till igen strax efter vilan, men HIF hämtade upp 1-3-underläget till 3-3 genom mål av Emilija Filipović och Wilma Wallin, och var sedan närmast segern.

 

Bajens tränare Axel Fröding summerar den oavgjorda hemmamatchen:
– Vi blev lite överraskade av Sundsvalls höga press, då vi förberett oss på att få mer tid att bygga i backlinjen. Framför allt låste de våra wingers. När vi väl kunde hitta ett längre uppspel mot forwards, eller direkta bollar upp på våra innermittfältare, lyckades vi skapa tryck mot dem. Tyvärr blev vi kvar långt ner i banan och hamnade i löpdueller mellan backar och deras anfallare. Så tappade vi också ledningen.

 

– I andra blev vi mer direkta när vi hade bollen och fick bättre balans på mitten, vilket gjorde att vi lättare kunde reda ut deras djupledsbollar, då backlinjen kunde falla i lugn och ro. Vårt eget djupledsspel resulterade i två mål och vi hade bud på mer, men tyvärr räckte det inte till mer än kryss.

 

– Men det är starkt av spelarna att resa sig från underläge och kämpa till sista minuten. Riktigt starkt jobbat. Jag och laget vill också skicka en hälsning till Håkan Jensgård som tyvärr var tvungen att kliva av dagens match av privata skäl. “Vi gör det för Håkan” är fina ord som jag tog med från spelargruppen innan matchen.

 

Arkivfoto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS