F19: Efterlängtad seger – "Bättre tränad trupp nu"

Av Redaktionen, Publicerat för 3 månader sedan.

Hammarby inledde F19-seriespelet med seger mot Kvarnsveden, men därefter har det gått tyngre mot ofta mer A-betonade motståndarlag. Efter sex raka utan vinst vände Bajen i dag två underlägen till 3-2-seger mot Eskilstuna. Isabell Hanna och Natalia Maciaszczyk stod för kvitteringarna innan Telma Sloma avgjorde med tio minuter kvar.

 

HIF-tränare Håkan Jensgård, vad låg bakom vinsten?
– Vi är det bättre laget i första halvlek, där vi sätter deras backlinje i svårigheter ett flertal gånger. Men utan den rätta beslutsamheten och skärpan i avgörande situationer, i bägge straffområdena, så hamnar vi i underläge två gånger om. 

 

– I andra halvlek ligger vi lite lägre i försvarsspelet och de justeringar i positioner vi gör ger utdelning. Vi får ännu större ytor bakom deras backlinje och till slut sätter vi Telma i ett friläge, som hon förvaltar väl och sätter dit segermålet. Riktigt glädjande också att vi lyckas stänga matchen och spela på den ledningen vi tagit oss till.

 

Det har annars gått tungt resultatmässigt under vårsäsongen. Men nu ser du en ljusning?
– Jo, vi inledde serien med en seger, men därefter hade vi en tung period där vi mötte topplagen, som dessutom använder sig av ett flertal A-lagsspelare. Och då blir det för tufft helt enkelt – sedan har siffrorna sprungit iväg i onödan i en del matcher, och där har vi fortfarande saker att jobba med.

 

– Men vi har samtidigt jobbat på i träning och i J19-matcher med spelarna, med goda resultat, och i dag är det en bättre tränad trupp än vad det var för sex-sju veckor sedan. Så till slut kommer resultaten, och idag var det riktigt skönt att ro hem de tre poängen! Nästa helg väntar dubbelmatch i Norrland mot Piteå och Morön, vilket blir ett rejält för prov för truppen. En härlig utmaning!

 

Foto: Axel Fröding

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS