toggle menu

F19: Femetta borta mot AIK

Av Redaktionen, Publicerat för 6 månader sedan.

Hammarby bortabesegrade på söndagen AIK med klara 5-1 i F19-serien. Ellika Holmberg blev tremålsskytt då hon svarade för matchens tre sista baljor. Dessförinnan hade Eden Lind gett Bajen ledningen, och AIK utjämnat före paus, innan Esme Faulds ordnade 2-1-ledningsmålet.

 

Bajentränare Micke Olsson om länsderbysegern:
– AIK är ett lag vi mötte på försäsongen, och vi ville inte göra om misstaget från den matchen då vi tappade en 4-0-ledning till 4-4 för att visserligen sedan vinna med 5-4. Vi anade att AIK skulle ligga lågt, och vi behövde sätta hög press. Det fick vi rätt i. AIK lägger sig vid mittlinjen och vi kan bekvämt ta fram bollen, det blir naturligtvis väldigt små ytor att spela på och vi kör fast runt deras straffområde, men vi lyckas sätta 1-0 efter en halvtimme. AIK kvitterar på en omställning där vi tyvärr tar felbeslut.

 

– Vi är det spelförande laget och har en bra känsla. I halvtid trycker vi på att vi inte får falla in i deras tempo, att vi måste flytta bollen snabbare och även löpa mer. En påminnelse om att vi inte åker från Solna utan tre poäng är också på sin plats. Vi ser ut som ett nytt lag i andra, vi dominerar stort och bollarna rullar in. Summerar vi så är vi inte nöjda med första halvlek, men supernöjda med andra.

 

Matchfakta finns här, och här finns tabellen där HIF nu åtminstone månaden ut är serieledare.

 

 

I en inför-artikel påstods att P19-laget skulle möta ÖSK på bortaplan denna helg. Den matchen blev emellertid uppskjuten till slutet av juli, och är också nästa pojkallsvenska match för P19. För F19 väntar ett nytt derby kommande måndag – borta mot Djurgården, med avspark 19.00 på Kristinebergs IP.

 

Arkivfoto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments