F19: Förlust i Eskilstuna – "Riktigt bittert efter en så bra prestation"

Av Redaktionen, Publicerat för 9 månader sedan.

I årets tredje sista serieomgång föll Hammarbys F19-lag på söndagen med 0-2 borta mot Eskilstuna United. Bajen stod för en bra prestation, menar Axel Fröding, som berättar att en tufft dömd utvisning i början av andra halvlek spolierade poängchanserna. Läs mer om tränarens syn på matchen nedan.

 

HIF-tränare Axel Fröding summerar gårdagens bortamatch så här:
– Vi startar bra och har kontroll på läget, vi håller dem utanför oss. Vi sticker fram på ett par lägen och känner att vi är på gång. Då gör de mål på en fast situation där vi tappar markeringen på bortre ytan. Bra gjort av dem och mindre bra av oss. Efter målet spelar vi upp oss och har flera bra lägen för en kvittering. Det är kul att se att vi har ett varierat anfallspel. Längre crossbollar över, ibland korta instick centralt, ibland spelvändning och spel förbi dem på kanterna.

 

– Vi fortsätter andra i samma anda och har två frilägen och fler halvchanser, utan att vi lyckas sätta dit den. I mitten av andra får vi en ganska hård utvisning emot oss, och i virrvarret där nya positioner måste sättas gör de 2-0 på en tilltrasslad situation. Utvisningen förstör det för oss och vi lyckas aldrig riktigt få något tryck framåt.

 

– Starkt att tjejerna ändå lyckas hålla emot och hålla ställningarna bakåt. Många andra lag hade gett upp och klappat igenom. Det känns riktigt bittert att lämna Eskilstuna med noll poäng, efter en så bra prestation som vi ändå gör.

 

Tabellen finns här. De två matcher som återstår är hemmamötet med Piteå nu på söndag och bortaderbyt mot AIK följande onsdag. Observera att den sistnämnda matchen på Skytteholms IP fått en ny avsparkstid – klockan 20.15.

 

Arkivfoto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments