F19: Inför våravslutning och hemmaderby mot Djurgården - "Slutar aldrig förvånas av lagets karaktär"

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

Efter att hittills gått obesegrade, som enda lag i serien, ser tränare Håkan Jensgård fram emot torsdagens derby, tillika våravslutning, mot Djurgården hemma på Hammarby IP. Vi bad honom summera våren, berätta om intrycken från förra veckans turnering i Tjeckien samt vad han vill se från laget inför sommaruppehållet.

 

Till och börja med, berätta lite om turneringen i Tjeckien ni nyss kom hem från?

– Det var en inbjudningsturnering i Tjeckien (WFC International Cup), arrangerat av Tjeckiska fotbollsförbundet, som ett led i deras arbete att erbjuda en högkvalitativ matchmiljö för de äldsta tjejlagen. Vi spelade mot de bästa lagen från Ungern, Tjeckien, Slovakien och Tyskland och slutade sexa i turneringen. 

 

– En otroligt nyttig erfarenhet för våra tjejer. Dels att spela mot andra fotbollskulturer på gräs, men också att få uppleva mat och boende som var lite mer spartanskt än vad de är vana vid hemifrån. Fotbollsmässigt är jag imponerad av de forna östländerna och de är på väg framåt med stormsteg på tjejsidan.

 

Vårsäsongen går mot sitt slut, hur sammanfattar du den?

– Vi har nog överträffat alla förväntningar med det här laget under våren. Vi har byggt ett helt nytt lag med tjejer som inte spelat ihop tidigare, som kommer från olika delar av stan och som dessutom har olika bakgrunder. Det har varit fantastiskt på alla sätt och flera av dem har en fin fotbollsframtid, det är jag övertygad om.

 

Enda obesegrade laget i serien dessutom, främsta anledningen till detta enligt dig?

– Att vi är obesegrade i F19 är kanske överraskande för många, men när jag ser karaktären på de här spelarna så upphör jag aldrig att förvånas. Jag fick uppdraget att ta ut ett helt nytt lag, så redan från första träningarna så hade jag möjlighet att ta in spelare med de egenskaper jag ville ha i laget. Både på planen och utanför.

 

– Nu är det en fråga om att utveckla tjejerna ännu mer, för de är fortfarande lite av oslipade diamanter. Var och en av dem har någonting riktigt intressant, men de har också sidor att jobba vidare på.

 

Hemmaderby mot Djurgården som avslut inför sommaren, vad vill du se från laget?

– Det kommer att bli en fantastisk match med en hel del känslor inblandade, det är jag övertygad om. Jag vill se ett Hammarby som lyckas ta fram all den energi som krävs för att vinna en tuff match så här precis innan ett sommaruppehåll. Ett Hammarby som aldrig ger sig och spelar en offensiv fotboll fylld med självförtroende.

 

Kom förbi Hammarby IP i morgon och inled midsommarhelgen med att stötta laget mot tre nya poäng i derbyt  mot dom blårandiga – avspark klockan 18 (fri entré gäller). 

 

Klicka här för att komma till tabellen.

kennedyglas10
julgransidobanner
600x600 webb
Hemsida_Square_600x600
Trocsidobanner
Hammarby säsongskortet- sidobanner sid1 (003)
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

hif_bejendealen-small