F19: Mehran Shadidipoor ny huvudtränare

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

F19-laget kommer 2019 att tränas av Mehran Shadidipoor. 37-åringen har det mesta av sin fotbollsbakgrund i Iran där han både spelat och tränat på elitnivå, men han har även varit verksam som ungdomstränare i bland annat HIF. Senast arbetade Shadidipoor med Karlbergs U19-killar.

 

– Fotbollen har alltid varit viktigt för mig sedan jag var liten. Jag började spela fotboll vid elva års ålder, jag nådde elitnivå både i Iran och Dubai, och började sedan som tränare år 2009. Inledningsvis coachade jag ett lag i Division 1 i Iran. Därefter blev jag mer intresserad av att gå olika tränarutbildningar från AFC, Asiens motsvarighet till UEFA. Jag har fortsatt här i Sverige och kommer att följa upp med andra utbildningar, upp till Pro Licens, berättar Mehran.

 

– Det känns väldigt bra att komma tillbaka till Hammarby, en förening som har höga krav på såväl spelare som erfarna och utbildade tränare. Det är alltid givande att jobba med ett talangfullt lag som framtidsvision. Att få med mig Marcus Kaloudis som stöd bredvid, som har jobbat med mig i fyra år, känns också mycket bra.

 

– Jag gillar att spela med låg risk och bolltryggt i anfallsspelet, där vi ska komma till avslut i spelyta efter spelyta och göra mål. Försvarsmässigt gäller att vi, så fort vi tappar bollen, sätter press och för direkt återerövring inom nio sekunder. Om det inte går vägen, så lyckas vi förhindra speluppbyggnaden och hitta organisationen i försvarsspelet, och börjar jobba med indirekt återerövring. Och när den suttit, då kontrar vi.

 

Flickakademins sportchef Håkan Jensgård som tränade F19 i år:
– Mehran och Marcus är engagerade och ödmjuka killar, som jag tror kommer att bli jättebra för det här laget.

 

Bilden, efterträdare och företrädare: fotbollslivet.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS